İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

türkiyegazetesi: Ermenistan´daki nükleer enerji santrali, Iğdırlılar için tehdit oluşturuyor

Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, Ermenistan’daki nükleer enerji santralının kapatılması gerektiğini söyledi.

Aras yaptığı açıklamada, Türkiye-Ermenistan sınırındaki Metsamor Nükleer Enerji Santralı’na 15-20 kilometre uzaktaki Iğdır’ın büyük tehdit altında olduğunu kaydetti.

Santralın kapatılması için belediyenin dün başlattığı imza kampanyasının ilk gününde 2 bin 500 imza toplandığını belirten Aras, bir hafta sürecek kampanyada toplanacak imzaların yetkililere ulaştırılacağını bildirdi.

Ermenistan’da 1988’de meydana gelen depremde santralın hasar gördüğünü ancak güçlendirme çalışması yapılmadığını ileri süren Aras, santral yakıtının bölgeye uçakla taşındığını iddia etti. Santralın Iğdır il merkezine çok yakın olduğunu anımsatan Aras, şöyle konuştu:

“Santralda meydana gelebilecek sızma veya patlama nedeniyle halkımız tedirgin. Ermenistan sınırına yakın alanlardaki bazı ağaçların da kuruması bizleri iyice tedirgin etti. Dünya Sağlık Örgütü’nü göreve davet ediyorum. Bu santralın işletilmesinin durdurulması için gerekli çalışmalar başlatılmalıdır. Santralın kapatılması, sadece ilimiz halkı için değil Ermenistan’da yaşayan ve fabrikada çalışan işçilerin sağlığı için de gereklidir.”

Yorumlar kapatıldı.