İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: TRT’de Boşnakça yayına tepki

7 Haziran 2004 — Vakıf Başkanı Saffet Erdem, Boşnakça’yı evlerinde, düğünlerinde ve hayatlarının her alanında rahatlıkla konuştuklarını dile getirerek, “Senaryo yazarı herkesce belli olan böyle bir oyunda yer almayacağımızı ifade ediyoruz” dedi.

Bosna-Hersek Dostları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Erdem, bazı göçmen vakıf ve dernekleri adına yaptığı yazılı açıklamada, TRT’nin Türkçe’den başka dillerde yayın yapma kararı aldığını ve Boşnakça’nın da bu diller arasında bulunduğunu hatırlattı.

“Bizler bu kararı ve uygulamayı hayretle karşılıyoruz” diyen Erdem, vakfın ve diğer göçmen derneklerinin Boşnakça yayın talebinin bulunmadığını vurguladı.

Saffet Erdem, “Bizler kültür ve inanç itibarı ile Türk milletinin bir parçasıyız ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ifadesindeki ruhu ve anlayışı bütün kalbimizle destekliyoruz. Türkiye’yi parçalamak ve her bir parçayı sömürge yapmak isteyenlerin tehlikeli dayatmalar peşinde oldukları ve son zamanlarda bu oyunlarına, Türkiye’de yaşayan bizleri de alet etmek istemelerini üzülerek izliyoruz” dedi.

Erdem, Boşnakça’yı evlerinde, düğünlerinde ve hayatlarının her alanında rahatlıkla konuştuklarını dile getirerek, “Senaryo yazarı herkesce belli olan böyle bir oyunda yer almayacağımızı ifade ediyoruz” dedi.

Yorumlar kapatıldı.