İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: RTÜK´e Ermenice Radyo Yayını ile ilgili ziyaret

Geçen Mart ayında Patrik Mesrob II Hazretlerinin Ermenice yayın yapan bir radyonun yayın hayatına geçirilmesi ile ilgili sunum ve toplantı yapılmış, toplantı sonunda da Patrik Hazretleri tarafından çalışmaları yürütecek bir komisyon oluşturulması ve ayrıca Radyo Televizyon Üst Kurulu ile temasa geçilmesi kararı alınmıştı.

Peder Dr. Krikor Damatyan, Av. Sebu Aslangil, Av. Şake Yalçın, Pakrat Estukyan, Hayko Bağdat, Aris Nalcı ve Viken Jamgoçyan’dan oluşan komisyon bir toplantı gerçekleştirdikten sonra, komisyonu temsilen Av. Sebu Aslangil başkanlığında oluşturulan üç kişilik bir heyet, 3 Haziran Perşembe günü, Patriklik sekreteryası tarafından alınan randevu ile Ankara’ya giderek Radyo Televizyon Üst Kurulu İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı’nı ziyaret ettiler.

Cemaatimize ait bir radyonun yayın hayatına sokulacağını ve bu konunun en yetkili makamca da bilinmesini sağlamak amacıyla yapılan bu ziyaret olgun bir havada geçmiş; heyetle görüşen Yusuf Turan aynı zamanda RTÜK Yayın İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı olması nedeni ile radyo yayını sırasında bazı mevzuat boşluklarından kaynaklanacak sorunlar hakkında görüş alış-verişinde bulunulmuştur.

Bu arada Türkiye’de yaşayan ve Lozan Antlaşması’nda adı geçen azınlık cemaatlerinin bu antlaşmadan doğan haklarından biri olan kendi dillerinde yayın yapma hakkının kullanılmak istenmesinin doğal olduğunu belirten Daire Başkanı Yusuf Turan, gerekirse yeni yasal düzenlemeler ile her türlü sorunun çözüme ulaştırılması için elden gelen her türlü iyi niyetli çabanın içerisinde olacağını belirtmiştir.

Bu temas sonrasında gayri resmi olarak; daha önceden edinilen “Lisans ve yayın izni”ne ilişkin bilgiler konusunda Lisans ve İzin Dairesi ilgilileri ile kısa bir görüşme yapılarak bu konuda mevcut bilgiler bir kez daha teyid edilmiştir. Heyet aynı gün İstanbul’a dönmüştür.

Yorumlar kapatıldı.