İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: Ülkücülerden Kürtçe yayına protesto

İstanbul Ülkü Ocakları üyesi bir grup, TRT’de Kürtçe yayın yapılma kararı alınmasını protesto etti.

Beşiktaş Kültür Merkezi’nin bulunduğu pasajın karşısındaki sokakta toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, pankart açıp tekbir getirerek, çeşitli sloganlar attı.

Türk Bayrağı ile 3 hilalli bayrak taşıyan grup adına açıklama yapan İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanı Yüksel Kaleci, “Hükümetin, AB’ye girebilmek amacıyla her türlü tavizi verdiğini” öne sürdü.

“Bu alanda atılan adımların Türkiye’yi felakete götüreceğini” savunan Kaleci, “Kürtçülük yapan çevrelerin, birçok aracı ve kişiyi de kendi hedefleri için kullandığını” ileri sürdü.

Kaleci, “TRT’de Kürtçe yayın kararı alınmasının ardından özellikle sanatçı etiketli bazı kişilerin de bu işin bayraktarlığına talip olması, maskelerinin düşmesi olarak algılanabilir. Özellikle sanatçılıklarından öte yaşantılarıyla gündemde kalan bazı sanatçılar, Kürtçülük bayrağını taşımaya gönüllü soyunmaktadırlar. Kendilerine tavsiyemiz; fazla soyunmasınlar, çünkü gerçek meslekleri tüm çıplaklığıyla deşifre olmaktadır” diye konuştu. TRT’nin de eleştirildiği açıklamanın ardından, grup, olaysız dağıldı.

Yorumlar kapatıldı.