İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

akşam: Keldani Kilisesi´nde `sema´ gösterisi

Diyarbakır’daki Keldani Kilisesi’nde düzenlenen tören, Türkiye’de dinlerin ve kültürlerin barış içinde, kardeşçe, yan yana yaşadığını bir kez daha gösterdi

Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali, dinlerin ve kültürlerin buluştuğu bir şenliğe dönüştü. Kilise korolarıyla İstanbul Müzik ve Sema Topluluğu’nun bir araya geldiği Keldani Kilisesi’nde düzenlenen sema gösterisi, izleyenlerce dakikalarca alkışlandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali, ilginç ve sevindirici görüntülere sahne oldu. Keldani Kilisesi’nde, Antalya Kilise Korosu’yla İstanbul Müzik ve Sema Topluluğu’nun müzik ve sema gösterisi, büyük ilgi gördü. Yüzlerce insan kiliseye sığmayınca birçok kişi gösterileri kapıdan izlemek zorunda kaldı. Antalya Kilise Korosu’nun ‘İlahilerle Barış’ adlı müzik dinletisinin ardından 13 kişilik İstanbul Müzik ve Sema Topluluğu’nun sunduğu sema gösterisi, izleyicilerden büyük alkış aldı. Kilisede toplanan yüzlerce Hıristiyan ve Müslüman, yaşadıkları coğrafyaya yakışan bir festival programı hazırlandığını belirterek, ‘Türkiye, çeşitli kültürlerin, dillerin ve medeniyetlerin yan yana, kardeşçe yaşadığı bir coğrafyadır. Kilisedeki gösteri, bu durumu en güzel biçimde simgeledi. Dileğimiz, bu görüntülerin bozulmadan sürmesidir. Dinlerin ve kültürlerin bugünkü buluşması, Diyarbakır’ın kültürel ve tarihi birikiminin yansımasıydı. Bu gösteriyle anlaşamayacağımız ve paylaşamayacağımız hiçbir şey olmadığını gördük. Hepimizin ortak paydası barış ve barış kültürünü egemen kılmaktır’ dediler.

DİYARBAKIR (İHA)

Yorumlar kapatıldı.