İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: İMZALAR ELEKTRONİK DE OLACAK

Ticaret ve Ekonomik Gelişim bakan Yard. Dikran Davtyan, basına yaptığı açıklamada, dün Hükümet oturumunda “Elektronik belge ve elektronik imzaya” ilişkin yasa taslağının onaylandığını açıkladı.

Taslağın kabul edilmesinde, Enformasyom teknolojisinin Ermenistan’da gelişmiş olması ve artan elektronik belge dolaşımının da etkili olduğunu ifade eden Davtyan, yasanın elektronik belge ve imzayı tanımladığını, onların statüsü, diğer belgelerle eşitliği ve şahsın imzasına eşdeğer olduğunun açıklandığını kaydetti. Yasada ayrıca elektronik belge “asıl” ve “kopya” ifadeleri de tanımlandı.

Hüküğmetin onayladığı yasa taslağında sürecin işlemesi için özellikle tescil merkezlerinin oluşturulması, bunların resmi veya özel olabileceği belirtildi. Bu merkezler devlet tarafından tescil edilecekler ve imza program ve teknoloji tiplerini kullanıcılara sunacaklar. Dikran Davtyan’a göre, bu merkezlerin sunduğu programların kullanılması halinde elektronik imza sahtekarlığının önlemiş olacağını, bunun el imzasından daha zor olacağını kaydetti. Sahtekarlık olması durumunda uygulanacak cezanın el imzası sahtekarlığında uygulananın aynısı olacağı belirtildi.

Yasa taslağı çalışmalarının yaklaşık 2 yıldır sürdüğü ve bunun pratikte uygulanabilmesi için bir dizi tamamlayıcı mevzuatın kabul edilmesi gerektiği ifade edildi.

Ara Mardirosyan

Yorumlar kapatıldı.