İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: GÜMRÜ’DE KONUT İNŞA HACİMLERİ ARTARAK DEVAM EDECEK

Dün Gümrü’yü ziayaret eden devlet başkanı Robert Koçaryan, çalışmaları yerinde ziyaret etti. Yılın ikinci yarısında konut yapım çalışmalrı için yaklaşık ek 1 milyar dram daha tahsis edileceğini söyleyen Koçaryan, Gümrü Ani mahallesinin doğal gaz çalışmalarını denetledi. Depremden sonra inşa edilen mahallede özellikle alt gelir kategorisi kişilere konut tahsis edilmiş bulunmakta ve semt ekim ayına kadar 6700 doğal gaz abonesine sahip olacak. Gümrü’da daha 2003 yılı başında 10.000 doğal daz abonesi var iken, bu yıl sonunda sayı 26.000 kişiye ulaşarak Sovyetler Birliği dönemindeki sayıyı geçmiş olacak. Koçaryan doğ gaz çalışmaları kapsamında Ani semt sakinlerinin maddi olanaklarını bildiklerinden ötürü, ücretsiz soba tahsisatında bulunulacağını da belirtti.

Gümrü’de henüz konut sahibi olmayanlara ilişkin soruya R. Koçaryan, bu durumda olan yaklaşık 1500 aile tesbit edildiğini ve bunların konut sahibi olmaya hakları olduğunu, sorunun çözümü için ek 1 milyar dram tahsis edileceğini belirtti.

Gümrü’de konut yapımıyla beraber, kent sokaklarının da düzenlenmesi gerektiğine işaret eden Koçaryan, bu konuda esas yatırımın Belediyece yapılacağını ancak bütçeden de destekleneceklerini söyledi.

Gümrü’de 1988 yılına kadar 2 yüzme havuzu faaliyetteydi. Kültür ve spor hayatına verilen önemden ötürü, 25 m boyunda olacak bir yüzme havuzunun inşasına karar verildi. Masraflarının büyük kısmının bir hayırseverce karşılanacağını belirten Koçaryan, kalan kısmın Gümrü Belediyesince karşılanacağını, iyi çalışılması durumunda havuzun 2005 yılı Mayısına yetiştirilebileceğinin altını çizdi.

Gümrü’deki “Karmşak Mekena” fabrikasını da ziyaret eden Koçaryan yetkililerden fabrikaya ilişkin bilgi aldı. 2002 yılında özelleştirilen ve 300kg’dan 50 tona kadar taş kesebilen tezgahlar üreten tesis için geçen yıl 240.000 dolarlık yatırım yapıldı. Ürettiği taş kesme tezgahları Ermenistan dışında Kazakistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Rusya’ya da satılan tesis, geçen yıl 200.000 dolar üretim yapmışken bu yıl bu rakamın 700.000 doalra çıkarılması öngörülüyor. Tesiste halihazırda ortalama aylıkları 50.000 dram olan 120 işçi çalışmakta.

Tamar Minasyan

Yorumlar kapatıldı.