İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ANKARA’DA II. ULUSLARARASI ERMENİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ TOPLANDI

6-7 mayısta Erivan’da “Ermeni-Türk ilişkilerinin düzenlenmesi meselesinde Soykırım etkeni” başlıklı konferans, Türkiye’de büyük tepki almıştı. Türk gazeteleri ve Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi tepkilerini diğer katılımcılardan daha çok Dünya Ermeni Kongresi başkanı Ara Abrahamyan’a yönelttiler.

30 Mayıs tarihli Zaman gazetesi 29-30 Mayıs tarihlerinde ATO, Avrasya Vakfı- Avrasya Stratejik Araştırmalar Merk. ve bünyesindeki EREN’in ortak katkılarıyla Ankara’da II. Uluslararsı Ermeni Araştırmaları Konferansı yapıldı.

Zaman’ın verilerine göre konferansta değişik ülkelerden 140 bilim adamı tebliğ sundu. Ancak bu bilim adamlarının Türki Cumhuriyetler’den davet edilmiş olan bilim adamları olduğunu, aralarında tek batılı bilim adamı olmadığını da kaydedelim.

Kongre açılışını ATO başkanı Sinan Aygün yaptı. Daha sonra konuşma yapanlar arasında Avsam başkanı Gündüz Aktan, TTK Başkanı Yusuf Halacoğlu da vardı. Daha sonra Kongre bölümlere ayrılarak çalışmalarına devam etti. Türkiye Ermenileri Patriği de yolladığı mesajda, Istanbul Ermeni Patrikliğinin kuruluşuna ilişkin hatırlatmalarda bulundu ve Anadolu’da Ermeni ve Türklerin 10 asırdır birlikte yaşadıklarının altını çizdi.

Şükrü elekdağ ise yaptığı konuşmada, Ermeni lobisinin çalışmalarından ötürü Türkiye’nin hakkaniyetsiz bir duruma düştüğünü washington’da açılan Ermeni Soykırım müzesi’n e karşılık olarak Washington’da bir “Anadolu Uygarlıkları Müzesi” açılacağını söyledi.

Kongreye ilişkin basında yer alan bilgiler tam değil ve çalışmalara ilişkin sonuçlar özet bir görünüm almış değiller.

Hakob Çakıryan /kısaltıldı/

Yorumlar kapatıldı.