İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN 7 BÖLGEVİN İADESİNE İLİŞKİN BAKÜ’NÜN TEKLİFİNİ REDDETTİ

Strazburg’da yapılan Avrupa Parlamentosu Bakanlar Komisyonu 114. Oturum Dönemi çerçevesinde 12-13 Mayıs tarihlerinde Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarının buluşması gerçekleşti.

Bakanlar Oskanyan ve Mamedyarov 3 görüşme yaptılar. İlk görüşmede AGİK Minsk Grubu eşbaşkanları ve Azerbaycan ve Ermenistan devlet başkanlarının Karabağ Sorunuyla ilgili temsilcileri görüşmede yer aldı. İkinci ve üçüncü görüşmelerse Bakanların katılımıyla gerçekleşti.

Görüşmelerde Bakünün teklifi olan 7 bölgenin iadesi karşılığı ulaşım yolunun açılması önerisi Oskanyan tarafından reddedilirken, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki görüş ayrılığının müzakerelerin metodundan kaynaklandığı da görüldü. Azerbaycan sorunun aşamalı çözümünden yana iken, Ermenistan paket çözümden yana.

7 bölgenin iadesine ilişkin Fransıoz gazetecinin sorusunu yanıtlayan Ermenistan Devlet başkanının Karabağ Özel temsilcisi Markaryan. Karabağ sorununun sadece paket çözümle halledilebileceğini ve Çatışmanın Sadece Ermenistan ve Azerbaycan arasında değil, bunun aynı zamanda Karabağ halkının bağımsızlık ve güvenliğini temin meselesi olduğunu da belirtti.

Tatul Hagopyan /kısaltıldı/

Yorumlar kapatıldı.