İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: Sırp şarkıcı Zeljko Joksimovic: 500 yılın hesabını sormaya geldim

Sırbistan’ın ‘2004 Eurovision Şarkı Yarışması’ndaki temsilcisi Zeljko Joksimovic, Türkiye’ye tarihten gelen bir kini olduğunu söyledi.

Sırbistan’ın Pink televizyonuna verdiği özel röportajda İstanbul’dan ‘Constantinapolis’ olarak söz eden Zeljko Joksimovic, “Yaklaşık 500 yıl Türk esaretinde köle olarak yaşayan bir milletin ferdi olarak İstanbul’a hesap sormaya geldim.” dedi. Röportajında milliyetçi Sırpların askerî işareti anlamına gelen sağ elinin üç parmağını kaldıran Zeljko Joksimovic, Türkiye ve Türklerle ilgili bir sanatçıya yakışmayacak hakaretvari sözler sarf etti. Organizasyonu da eleştiren Zeljko Joksimovic, sahnenin berbat olduğunu söyledi. Zeljko Joksimovic’in skandal sözleri karşısında Pink televizyonu muhabiri Dnevni Avaz da şaşırdı.

Eurovision Şarkı Yarışması’na ilk kez katılan Sırbistan ve temsilcisi Zeljko Joksimovic’in skandalı yeni değil. Yarışmaya ‘Lane Moje’ şarkısıyla katılan Zeljko Joksimovic’in söylediği eserin Azerbaycanlı bir sanatçıdan intihal (aşırma) olduğu söyleniyor. Bu iddiaları reddeden Joksimovic, sorulara oldukça sinirlendi. Yarışmaya katılan pek çok sanatçı, şarkılarını İngilizce olarak söylemeyi tercih ederken Sırp şarkıcı, şarkısını Sırpça olarak yorumlayacağını açıkladı.

13.05.2004

Abdullah Kılıç

İstanbul

Yorumlar kapatıldı.