İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

sansursuz: Roth´dan Ermeni Soykırım İddialarının Gündeme Getirilmesine Tepki

Berlin – Alman hükümetinin insan hakları sorumlusu Claudia Roth, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıkan bazı çevrelerin Ermeni soykırım iddialarını gündeme getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Roth, Alman tarihçilerin de Ermeni konusunu araştırmaları gerektiğini söyledi. Roth, “Tarihle ilgilenmeyenler bile, Türkiye’nin AB’ye girmesini önlemek için bu konuyu şimdi gündeme getiriyorlar” ifadesini kullandı.

Roth, muhalefet partileri tarafından cumhurbaşkanlığı görevine aday gösterilen Horst Köhler’in Türkiye’nin AB üyeliğine bakışını da eleştirerek, Avrupa’nın Türkiye’den farklı bir kimliğe sahip olduğu görüşünü savunduğunu belirtti.

Muhalefet partilerinin Türkiye’nin AB üyeliği konusunu Avrupa Parlamentosu seçimlerine malzeme yapmalarını “sorumsuzca bir politika” olarak niteleyen Roth, Türkiye’nin Kopenhag kriterlerini yerine getirebilecek durumda olduğunu kaydetti. Roth, “İdam cezasının kaldırılmasını bile mümkün görmüyordum, ancak bu başarıldı. Hala bazı eksiklikler bulunmasına rağmen, ülkede büyük bir reform dinamizmi var. İslam dünyasında örnek teşkil edebilecek, İslamiyet ile demokrasiyi bağdaştırabilecek bir Türkiye’yi üye olarak almazsa AB büyük bir hata yapar” dedi.

Yorumlar kapatıldı.