İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

sansursuz: Ermeni Soykırım İddiaları Bilimsel Olarak Çürütüldü

Ankara – Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ermeniler’in soykırım iddialarının tamamiyle politik propagandadan ibaret olduğunu, bilimsel gerçeklerin ise bu iddiaları çürüttüğünü söyledi.

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, 5 bilim adamı tarafından hazırlanan “Ermeniler: Sürgün ve Göç” adlı kitabın batı ülkelerindeki arşivlerindeki 15 bin belgenin taranması ile ortaya çıktığını, araştırmanın yaklaşık bir buçuk yıl sürdüğünü belirtti.

Kitapta, Ermeniler’in 1914 yılındaki nüfusunun batılı kaynaklardaki veriler ışığında 1 milyon 400 bin olduğunu bildiren Prof. Dr. Halaçoğlu, 1918 yılındaki Ermeni nüfusunun ise hastalıklara, savaş kayıplarına ve diğer faktörlere rağmen 1 milyon 700 bin olarak belirlendiğini kaydetti. Prof. Dr. Halaçoğlu, bu rakamların 1,5 milyon Ermenin soykırıma uğradığı yolundaki iddiaların ne kadar temelsiz olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.

Türk Tarih Kurumu Başkanı, Türk bilim adamları ile Ermeni bilim adamlarının 2005 yılı başında Viyana’da bilimsel bir platformda Ermeni iddialarını tartışacağını, bu amaçla 25 Temmuz’da Viyana’da bir hazırlık toplantısı yapılacağını bildirdi.

Kaynak : ANADOLU AJANSI

6 Mayıs 2004 16:28

Yorumlar kapatıldı.