İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Patrik Hazretleri White House Fellows´u Kabul Etti

Patrik Mesrob II Hazretleri, 3 Mayıs 2004 Pazartesi saat 14:00’te “White House Fellows” olarak bilinen ve ABD Başkanlık Sarayı’nın bir yıllık kamu hizmeti programına katılan 12 kişilik profesyoneller grubunu kabul etti.

ABD’nin gelecekteki siyasetçi ve idareci kadrosunu oluşturmak üzere, Beyaz Saray’da özel eğitime tabi tutulan ve incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen genç profesyoneller grubu Ankara’daki ABD Büyükelçiliği ve Türk devlet yetkilileriyle, İstanbul’da ise Ermeni ve Rum Patrikliği yetkilileriyle temaslarda bulundu.

Ermeni Patrikliği’ndeki kabulde, White House Fellows grubuna dünyadaki Ermeni Kilisesi ve İstanbul’daki Ermeni Patrikliği hakkında bir brifing veren Patrik Hazretleri, daha sonra genç profesyonellerin sorularını yanıtladı. Dinin sosyal yaşamdaki konumu, dinin ve ekonominin, dinin ve yüksek öğretimin karşılıklı etkileşimleri, dinlerarası ilişkiler, Türkiye’nin AB’ye katılma süreci, Türk-Ermeni ilişkileri bir saat kadar süren görüşmede konukları ilgilendiren başlıca konulardı.

Beyaz Saraylı gençler Patriklik onur defterini imzaladıktan, Patrikhane külliyesini ve Patriklik Merkez Kilisesi’ni gezdikten sonra Kumkapı’dan ayrıldılar.

Yorumlar kapatıldı.