İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Eminönü Belediyesinden Özür ve Açıklama

BASIN BÜLTENİ

26 Nisan 2004

CEVAP VE DÜZELTME

25 Nisan 2004 tarihli Gazetenizde eski Başkan Lütfi Kibiroğlu’nun iddialarının yer aldığı,“Kumkapı’yı Balat’a çevirmek istiyorlar” başlığıyla bir haber yer almaktadır. Adı geçen haberde Eminönü Belediye Başkan’ı Nevzat Er’in açıklamalarına da yer verilmiştir. Sayın Er, haberin spotunda yer aldığı gibi “Yanmış tarihi binaların yerine Kilise yapılmasına izin vermem” şeklinde bir açıklama yapmamıştır.

Ayrıca yine resim altı olarak yer verilen “Tarihi yapıların yerlerine kilise yapılmışsa bile onu da kaldırırım. Biz inanmış insanlarız, hiç kimseden korkumuz yok” şeklinde bir konuşma muhabir Soner Yiğit ile Başkan Er arasında geçmemiştir.

Sayın Başkan röportaj sırasında konuyla ilgili olarak, “tarihi binaların üzerine babam dahi ev yapsa yıktırırım” şeklinde açıklamada bulunmuştur. Başkan Er ve Belediyemiz’e gazetede yer alan iddialarla ilgili bir bilgi ulaşmamıştır. Böyle bir çalışmayla ilgili de herhangi bir somut duyumumuz bulunmamaktadır.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından cevap ve düzeltme hakkımıza yer verilmesini rica eder, saygılarımı sunarım.

Fatih Sadırlı

Eminönü Belediyesi

İletişim Direktörü

Yorumlar kapatıldı.