İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: MELKONYAN’IN OLASI SATIŞINA ENGEL BİR DURUM

Nikosya’dan AZG özel muhabiri Corc Ter-Bartoğ’un bildirdiğine göre, Kıbrıs İçi İşleri Bakanlığı’nın, Kent Planlaması Bl. 2 Nisan sayılı resmi gazetede yayımladığı direktife göre “Devlet kurumları tarafından alanları kesin olarak belirtilen alan üzerinde yer alan ve mimari, tarihi, sosyal öneme sahip bina ve bina gruplarında, alanda mimari değişiklik ve inşaat yapılması yasaklanmıştır”. Kıbrıs idaresinin bu kararı, dolaylı olarak Melkonyan Okulu’nun olası satışı önünde bir engel oluşturduğundan, Melkonyan Okulu’nun kapatılması işlemleri geçici olarak durdurulmuştur.

1928 yılında Melkonyan Kardeşlerin inşa ettiği ikiz yetimhane binası, hayırseverlerin evi, Limasol Anayolu üzerinde bulunan orman kaplı alan, okul yurtları ve öğretmen lojmanları; ilişkin karara konu olan kadastro haritası içinde yer almaktadır.

Bu nedenle Melkonyan Mezunlar Derneği ilan ettiği açıklamada, yukardaki kararın, okulun olası müşterileri ve yeniden yapılandıracaklar için engel koyduğunu, böyle sınırlamalara maruz bir alanı almayı istemiyeceklerini bildirdi. Dernek; okulun açık tutulması kampanyasına hatta okulun kapanışı için ilan edilen 2005 yılı sonrasında da devam edeceklerini iletti.

Yorumlar kapatıldı.