İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lusavoriç* Gençlik Korosu’ndan 75. Yıl Kutlama Konseri…

Çok sesli Ermenice, Türkçe ve evrensel halk şarkılarının seslendiren Lusavoriç Korosu, kuruluşunun 75. yılını kutlama faaliyetleri kapsamında, ilki 18 Mayıs 2004, Salı günü, saat 21.00’de, Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) Konser Salonu’nda; ikincisi 22 Mayıs 2004, Cumartesi günü, saat 20.00’de, Dr. Derviş Eroğlu Kültür Merkezi (Çobanoğlu Sok.- Kurtuluş İlköğretim Okulu yanı, Feriköy/ Şişli)’nde olmak üzere iki konser verecek.

Koro, Hagop Mamigonyan şefliğinde Hayrabedagan Makhtank, Lusnagı Sari Dagin, Yel yel, Oror, Baknem Zko Layn Cagad, Gülüm Can, Hop Şurma, Sareri Hovin Mernem, Bir Dalda İki Elma, Dere Geliyor, İnsalata İtaliana, Aravodyan Yerevan, Huyzer Haygagan; solo olarak ise Siro Yerk, Miayn Kez Hamar, Parantzemin Ariası ve Leblebici Hor Hor Dörtlükleri’ni seslendirecek.

1929 tarihinde kilise korosu olarak kurulan grup, mistik kilise ilahilerini seslendirirken, 1990 yılında “Gençlik Korosu” adı altında yeniden yapılanarak bugünkü halini almış ve günümüze kadar gerek cemaat içinde gerek cemaat dışında önemli bir çok organizasyonda yer almış ve başarılarıyla takdir toplamıştır.

Koro hakkında detaylı bilgi almak ve davetiye temini için 0532 5641299 numaralı telefondan Hagop Mamigonyan’a ulaşabilirsiniz.

* Lusavoriç: Ermenice’de “Aydınlatıcı” anlamına gelmektedir.

Yorumlar kapatıldı.