İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Bush soykırım demedi

24 Nisan 2004— ABD’nin California Eyaleti Valisi Arnold Schwarzenegger, 24 Nisan 2004 tarihini, eyalette “Ermeni soykırımını anma günü” ilan etti. Schwarzenegger açıklamasında İstanbul’dan da ‘Konstantinopolis” olarak söz etti.

Bush, 24 Nisan açıklamasında, “Bugün, 20’inci yüzyılın en korkunç trajedilerinden biri olan, Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde 1.5 milyon Ermeni’nin göçe zorlanması ve yok edilmesini anıyoruz. Bu korkunç olay, hem Ermenistan’da, hem de Türkiye’de, özgürlük, hoşgörü ve insan hayatının asaletine inananlar için acı kaynağı olmayı sürdürüyor. Ben de, Amerikalılarla birlikte, kaybettikleri hayatların yasını tutan ABD’deki ve bütün dünyadaki Ermeni toplumuna katılıyorum” ifadelerini kullandı.

TERMİNATÖR DESTEK VERDİ

California Valisi Schwarzenegger, “24 Nisan 1915’te Konstantinopolis’te Osmanlı-Türk hükümeti; yüzlerce Ermeni din adamı, politikacı ve entellektüel lideri tutuklayıp öldürerek, Ermeni soykırımı olarak bilinen terör kampanyasına başladı” diye konuştu.

Arnold Schwarzenegger, California’nın 700 bin Ermeniyi barındırdığını, Ermenistan dışında en büyük Ermeni topluluğunun California’da yaşadığını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.