İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Tbrevank´ın 51´inci Yıldönümü Kutlandı

Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin eski ruhban okulu olan ve şimdilerde özel Ermeni lisesi olarak hizmet veren Surp Haç (Tbrevank) Lisesi’nin 51’inci kuruluş yılı, 18 Nisan Pazar günü Surp Asdvadzadzin Patriklik Merkez Kilisesi’ndeki törenlerle kutlandı.

Kilisede saat 10:30’da başlayan ruhani ayine Patrik Mesrob II Hazretleri riyaset ederken, Surp Badarak’ı (Kutsal Sunu’yu) Peder Drtad Uzunyan sundu.
İlahileri şef Sevan Şencan’ın yönetimindeki Kadıköy Surp Takavor korosu seslendirdi. Kutsal Kitap metinlerini Tbrevanklı Rahip Tatul Anuşyan ve Vartkes Pestilciyan okudular.

Tamamen dolmuş olan kilisede toplanan cemaatin büyük bir bölümü Kutsal Sofra’ya yaklaşarak Badarak’tan payını aldı. Üsküdar’daki ilk ruhban okulunun kurucusu Patrik Hovhannes Golod, Armaş’taki ruhban okulunun kurucu ve müdürleri Patrik Khoren Aşıkyan, Patrik Mağakya Ormanyan, Patrik Yeğişe Turyan, Patrik 1. Mesrob Naroyan, Üsküdar’daki Surp Haç Tbrevank’ın kurucuları Patrik 1. Karekin Khaçaduryan, Patrik Şnorhk Kalustyan ve Patrik 2. Karekin Kazancıyan, ve merhum hayırseverler, Badarak’ı müteakiben düzenlenen Hokehankisd dualarında anıldılar.

Hokehankisd dualarından hemen önce vaaz eden Patrik Mesrob II Hazretleri, Surp Zadiği takip eden ilk pazar gününün kilise geleneğinde “Nor Giragi”
(Yeni Pazar), ya da “Gırgnazadig” (Zadiğin Tekrarı) olarak bilindiğini, ve Mesih’in dirilişiyle gerek dünyada, gerekse Dirilen Mesih’e inanan bir insanın hayatındaki yeni başlayan dönemi simgelediğini anlattı. Mel Gibson’un yönettiği “The Passion of Jesus Christ” (İsa’nın Çilesi) adlı filme de değinen Patrik Hazretleri, yapıtın Kutsal Kitap’taki metinleri eksiksiz ve doğru bir şekilde yansıttığını ifade etti. Filmin tanrısal kurban hakkında olduğunu, bu nedenle kanlı sahnelerin gayet normal olduğunu anlatan Patrik Hazretleri, sözlerine şöyle noktaladı: “Aziz Pavlos’a göre günahın bedeli ölümdür. Günahsız insan da yoktur. Tanrı dünyayı, yani insanları o kadar sevdi ki, onların günahlarının bedelini kendi Tek Oğul’unu çarmıh üzerinde kurban olarak vererek ödedi. O’na inanların ve O’nun Yolun’da iman, ümit ve sevgiyle yürüyenlerin günahlarının bedeli ödenmiştir.
Mesih, dünyanın günahlarını üzerine alan Tanrı’nın Kuzusu’dur”.

Dini törenlerden sonra, Patriklik Merkez Kilisesi’nin Bezciyan Salonu’nda Tbrevank’ın 51’inci kuruluş yıldönümü vesilesiyle bir Sevgi Sofrası açıldı.
Patrik Hazretlerinin riyaset ettiği sofrada, açılış konuşmalarını Surp Haç Lisesi Yönetimi Başkanı Dr Takvor Anan ve Tertip Heyeti Başkanı Dikran Gülmezgil birer konuşma yaptılar. Tbrevank öğrencileri tarafından okunan şiirlerden sonra, okul korosu küçük bir konser verirken, okul folklor ekibi de halk oyunlarını başarıyla sergiledi.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı Sevgi Sofrası’nda toplumumuz üyelerinin gönüllü bağışlarıyla okulun yıllık bütçesinin açığı kapanırken, Patrik Hazretleri yaptığı konuşmada, cemaat üyelerini çocuklarını özel Ermeni azınlık okullarına göndermeleri için teşvik etti, toplumumuzun Tbrevank’a ve diğer okullarımıza maddi ve manevi yardımda bulunduğu için tebrik etti.

Yorumlar kapatıldı.