İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Ruhani Önderler Kiliselerarası Zadig Kabulünde Buluştular

Bu yıl, Hristiyanlığın tüm mezhepleri Rab İsa Mesih’in Diriliş yortusu olan Surp Zadig’i (Paskalya) aynı gün kutladığından, ruhani önderlerin birbirlerinin merkezine verdikleri geleneksel Surp Zadig ziyaretleri gerçekleşememişti.

20 Nisan Salı saat 16:30’da, Patrik Mesrob II Hazretleri, başta Rum Patriği Bartholomeos I Hazretleri olmak üzere İstanbul’daki tüm Hristiyan cemaatlerin ruhani önderlerini Patriklik binasının küçük salonunda kabul etti.

Kabulde Ermeni Katolik Ruhani Önderi Başepiskopos Hovhannes Çolakyan, merkezi Şam’da bulunan Süryani Kadim Kilisesi’nin İstanbul’daki Patrik Vekili Metropolit Mor Filiksinos Yusuf Çetin, Keldani Cemaati Ruhani Önderi Başepiskopos Mons. Paul Karataş, Latin Katolik Cemaati Episkoposu Mons.
Louis Pelatre, Patrikliğimiz Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Aram Ateşyan, Amerika Rum Ortodoks Başepiskoposu Dimitrios Trakatellis, Adalar Rum Metropoliti Yakovos, İznik Metropoliti Johannes Rinne, Süryani Katolik Cemaati din görevlisi Mons. Yusuf Sağ, Alman Protestan Kilisesi Vaizi Holger Nollmann, rahipler, pederler ve diyakoslar hazır bulundu.

Ermenice, Rumca, Süryanice ve Latince okunan Surp Zadig ilahilerinden ve bayramlaşmadan sonra, ruhani önderler Patriklik Kadınlar Kolu tarafından hazırlanan çay sofrası etrafında toplanarak sohbet ettiler.

Patrik Bartholomeos I Hazretleri, tüm ruhani önderler adına söz alarak Patrik Mesrob II Hazretleri’ne bu güzel toplantıyı düzenlediği için teşekkür etti. Konuk Patrik, Rab İsa Mesih’in Diriliş Yortusu vesilesiyle kiliselerarası sıcak bir ortam yaratılmasıyla Türkiye’deki Hristiyan kiliselerinin birincil hizmetkarlarının ve yardımcılarının bir araya gelmesinin sağlandığını söyledi. Sözlerinin sonunda Patrik Bartholomeos I Hazretleri, Patrik Mesrob II Hazretleri’ne hazır bulunan herkes adına bir kez daha “geçmiş olsun” dileğinde bulundu.

Yorumlar kapatıldı.