İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Patrik Hazretleri Kadın Kollarını Kabul Etti

Patrik Mesrob II Hazretleri, Surp Zadig (Kutsal Paskalya) yortusu nedeniyle,
13 Nisan Salı günü saat 15:00’te İstanbul’daki Ermeni kilise, okul ve hayır kurumlarının kadın kollarının tebriklerini kabul etti.

Patrikhane kabul salonunda gerçekleşen kabulde, Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Kadın Kolu Başkanı Şınorhig Altun ve Tıbrevank Kadın Kolu’ndan Vartuhi Çerme söz alarak Patrik Hazretlerinin Surp Zadiğini kutladılar ve kendisine bir kez daha “geçmiş olsun” dediler.

Patrik Hazretleri yaptığı konuşmada Surp Zadig geleneklerine ve vaftiz andımızı yenilemenin önemine değinerek, 50 gün boyunca Surp Zadig olduğunu anımsatarak, bu süre zarfında herkesin birbirini “Krisdos Haryav i Merelots!” diyerek selamlaması gerektiğini söyledi.

Hazır bulunanların sorularını da yanıtlayan Patrik Hazretleri, bu kadar kilise bolluğu varken, haftaiçi din görevlilerimiz değişik kiliselerde vaazlar verir ve Kutsal Kitap öğretirken, evlerde dini toplantıların yapılmasının uygunsuz ve yanlış olduğunu, ev toplantılarının öğretideki birliği bozacağını ve yabancı akımlara yol açacağını söyledi. Diğer taraftan, dostların evlerinde bir araya gelerek Kutsal Kitap okumasında ve dua etmesinde hiçbir sakınca görmediğini ifade eden Patrik Hazretleri, “Bunların kilise hareketine dönüşmemesine özen göstermek gerekir, çünkü bizim bir kilisemiz var!” dedi.

Geçen yıl yayınladığı genelgeye rağmen, bazı mezarlıklarda yine içecek ve yiyecek dağıtıldığı konusunda duyumlar aldığını söyleyen Patrik Hazretleri, Ermeni geleneklerine göre Hokehankisd (ev, kilise ve mezarlıklarda icra edilen ve ölmüşlerin ruhunun huzuru için yapılan dua) törenlerinde sadece hıruşag (bir nevi irmik helvası) ikramında bulunulduğunu, başka tatlı veya yiyeceklerin ikram edilerek gelenekleri gereksiz yere bozmanın bir manası olmadığını vurguladı.

Mhitaryan Okulu Kadınlar Kolunun temsilcisinin okullardaki dini bayram tatilleri konusundaki bir sorusunu yanıtlayan Patrik Hazretleri, “Dini konularla lütfedin Patrikliğimiz ilgilensin. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından toplumumuz temsilcilerinin de fikri alınarak azınlık okulları için yeni yönetmelik hazırlanıyor. Dini bayramlarımızda bizim okullarımız da gerektiği kadar tatile girecektir” dedi.

Daha sonra, salonda hazır bulunan yaklaşık 200 kadın kolu üyesi Patrik Hazretlerine yaklaşarak el öptü, Zadig yumurtasını aldı ve bayramlaştı.
Kadın kolları hep birlikte, açılışı vesilesiyle Patrikhane’ye 20,000,000,000 TL. değerindeki 300 kişilik yemek takımı hediye etti.

Yorumlar kapatıldı.