İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

akşam: Paskalya kardeşliği

Hazreti İsa’nın göğe yükselişinin yıldönümü Hıristiyan aleminde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Barış ve sevgi mesajları verilen törenlere Müslümanlar da eşlik etti

Hıristiyan dünyasının en büyük bayramı olarak kabul edilen ve İsa’nın son yemeğini, ölümünü, insanlar için kendini feda edişini ve üç gün sonra dirilişini simgeleyen Paskalya Bayramı, törenlerle kutlandı.

Mardin’deki Kırklar Kilisesi’nde Süryaniler’in düzenlendiği törene Müslümanlar da katıldı. Metropolit Sabile Özmen’in yönettiği ve yaklaşık 3 saat süren ayin süresince Türkçe, Arapça ve Süryanice ilahiler okundu. Şam’dan özel

olarak getirilen ve 41 çeşit baharattan yapılan özel tütsüler, gümüş tütsülükler içinde yakılarak, ayine katılanlar takdis edildi. Törene katılan Müslüman kızlar, Hıristiyan kızlarla beraber mum yakarak, dilek tuttu.

Türkiye Ermeni Patrikliği’nin düzenlediği ‘Paskalya Ayini’ ise, İstanbul Kumkapı’daki Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nde yapıldı. Patrik Mesrob II’nin yönettiği ayine, İstanbul’daki Ermeni cemaati katıldı.

ÇİÇEK YAĞMURU

Antakya’daki Rum Ortodoks Kilisesi cemaatince düzenlenen etkinlikler de, İsa’nın çarmıha gerildiği günün yıldönümü olan

8 Nisan’da başladı. İsa’nın öldüğü günün yıldönümü olan 9 Nisan’da ise sembolik cenaze töreni düzenlendi. Ruhani Lider Sami Sabagil tarafından kilise içinde İsa’nın resmi ve sembolik tabutu taşındı. Çiçeklerle süslenen cam tabut kilisede gezdirilirken çiçek yağmuruna tutuldu. Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Jozef Naseh, törenlere Müslüman vatandaşların da katılmasının dinlerin kardeşliğinin en güzel simgesi olduğunu söyledi. Katolik aleminin ruhani lideri Papa 2’nci Jean Paul de Paskalya nedeniyle bir mesaj yayınladı. Barış mesajı veren 2’nci Jean Paul, Irak, Ortadoğu ve Afrika’da çatışmalara son verilmesi için dünya liderlerine çağrıda bulundu. (AA)

Yorumlar kapatıldı.