İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

sansursuz: Ermenistan´da Gösteri: Koçaryan´ın İstifası İstendi

Erivan – Ermenistan’ın başkenti Erivan’da muhalefetin düzenlediği, iktidarı protesto gösterisine katılan 10 bini aşkın kişi, Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın istifasını istedi.

Ülke muhalefetinin önde gelen iki grubu, Adalet Bloku ve Ulusal Birlik Partisi tarafından başkentin merkezindeki Hürriyet Meydanı’nda düzenlenen gösteride, muhalefet liderleri Koçaryan’ın istifasını ve anayasal değişiklik yapılmasını istediklerini dile getirdiler.

Konuşmalarda, iktidarın yasadışı yollarla iş başına geldiği ve bu nedenle referandum düzenleyerek halktan güvenoyu alması gerektiği savunuldu.

Adalet Bloku lideri Stefan Demirciyan, yönetimle diyalog kurulamayacağını belirterek, parlamentoya “iktidara duyulan güvenin belirlenmesi için halkoyu düzenlenmesinin gündeme alınması” çağrısında bulundu.

Panarmenian’ın haberine göre, Adalet Bloku yöneticilerinden Viktor Dalakyan, yaptığı açıklamada, iktidardaki koalisyon ortakları Cumhuriyetçi Parti, Orinats Yerkir ve Daşnaksutyun’a 12 Nisan’a kadar süre tanıdıklarını, bu sürede gerekli yasal değişikliklerin yapılmasını isteklerini söyledi.

Muhalefet temsilcileri TSİ 14:00 sularında başlayan gösteriye katılımın 60 bine yakın olduğunu ifade ederken, polis yetkilileri bu sayının 8 bini aşmadığını savundu.

Yorumlar kapatıldı.