İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Patrik Hazretlerinin Sağlığı İlerleme Kaydediyor

Patrik Mesrob II Hazretlerinin sağlığı, 1 Şubat 2004 günü Antalya’da geçirdiği kazanın ertesi günü Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi’nde yapılan ameliyattan sonra ilerleme kaydetmeye devam ediyor. Uzun nekahat ve terapi döneminden sonra, Ruhani Reisimiz geçen Pazar günü ilk olarak tekerlekli sandalyeyi bırakarak koltuk değnekleriyle Patriklik binası dışına çıkabildi.

4 Nisan Pazar günü Patriklik Merkez Kilisesi’ndeki törenlere geleneksel giysileri içinde riyaset eden Mesrob II, ilk olarak kimseden yardım almadan, koltuk değnekleri desteğinde patriklik kürsüsüne, daha sonra da vaaz etmek üzere horana (mihraba) çıkabildi.

Doç. Dr. Ufuk Talu’nun denetiminde, Uzman Fizyoterapist Hayrettin Horoz’un tedavisiyle Ermeni Hastanesi’nde her gün sağ bacağına fizyoterapi, hidroterapi ve elektroterapi uygulanan Patrik Hazretlerinin Mayıs ayının sonuna doğru değnekleri bırakabileceği sanılıyor.

Patrik Hazretlerinin aynı kazada yaralanan dostları Manuel Çıtak, Av. Luiz Bakar ve Hovhannes Bayram’ın sağlık durumları da hızla ilerleme kaydederken, kendilerinin de Haziran ayının ortalarına doğru değnekleri bırakabilecekleri sanılıyor.

Yorumlar kapatıldı.