İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: `ABD İÇİN ERMENİSTAN BÖLGEDE OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR ÜLKE´

ABD Dışişleri Bakanı I. Yard. Richard Armitage, devlet başkanı Koçaryan’la görüşmesi sonrasına basına yaptığı açıklamada, Başkan Bush ve Dışişleri Bakanı Collin Powell taraafından Ermenistan’a gönderildiğini, Birleşik Devletlerin; Irak, Afganistan, terorizmle savaşla çok meşgul olmasına rağmen, Güney Kafkasya’nın kendileri için önemli olduğunu Ermenistan’ınsa oldukça önemli olduğunun vurgulanması gerektiğini ifade etti. Armitage “Ben buraya Ermenistan’la siyasal diyaloğu aktifleştirmeye geldim” dedi.

Armitage, Dışişleri bakanı Oskanyan ve başkan Koçaryan’la Güney Kafkasya bölgesindeki durumu ve geleceğini, Dağlık Karabağ sorununun halihazırdaki durumunu, Ermeni-Amerikan ikili ilişkileri üzerine görüştüğünü ve kendisinin görüşmelerden tatmin olduğunu söyledi.

Kiev yoluyla Erivan’a gelen Armitage’a niçin Kiev-Erivan-Bakü yolunu seçtiğini bunun özel olarak mı seçildiğine ilişkin soruya, Kiev ziyaretinin, Ekim ayında Ukrayna’da yapılacak seçimlerin demokratik olması yönünde umudunu ifade etmek için olduğunu, Ermenistan’a ilişkin olaraksa, ikili görüşmelerdeki eksiği kapatmayı amaçladıklarını, Azerbaycan’a ilişkin olarak da, Karabağ Sorunu ve NATO “Barış adına partnörlük” programı meselelerinin kendilerini çok ilgilendirdiğini ifade etti.

Tatul Hagopyan /kısaltıldı/

Yorumlar kapatıldı.