İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hurriyet: Sosyetik fişleme için suç duyurusu

İstanbul Barosu avukatları, değişik toplum kesimlerinin fişlenmesine ilişkin Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve 1’inci Ordu Komutanlığı hakkında, ‘‘halkı, sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik etmek’’ten suç duyurusunda bulundu.

Avukatlar fişleme işinin ‘‘gizli darbe ve askeri dikta’’ çağrışımı yaptığını öne sürdü. İstanbul Barosu avukatlarından Ayhan Erdoğan, dilekçenin savcılığa verilmesinden önce İstanbul Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Erdoğan, ‘‘Avrupa Birliği’ne girilsin girilmesin, toplumun demografik yapılanmasının araştırılması bilim insanlarının ve nihayet siyasal erkin görevinde iken, gizli bir darbe ve askeri dikta çağrışımları yapan askeri makamların bu tür talimatları, demokratik toplumun niteliği ile bağdaşmaz. Demokratik toplumlarda talimatın yönü sivil otoriteden askeri otoriteye doğrudur. Yasada suç olarak tanımlanmış davranışların soruşturulması ise savcılıkların görevidir’’ dedi.

Yorumlar kapatıldı.