İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ZAMAN: Gibson kazandigini kiliseye bagislayacak.

Mel Gibson, İsa filminden kazandığı paradan kiliseye bağışlayacak Tartışmalara yol açan ve Yahudilerin yoğun tepkisini çeken İsa’nın Tutkusu (The Passion of the Christ) filminin yapımcısı Mel Gibson’ı, Hollywood’ın en zenginleri arasına sokabileceği bildiriliyor. New York Post gazetesi, Gibson’ın bu yıl 700 milyon dolardan fazla kazanacağının tahmin edildiğini yazdı. Haberde, inançlı bir Hıristiyan olan Gibson’ın bu paranın önemli bir kısmını kiliseye bağışlayacağı ileri sürüldü.

Hollywood’ın zenginleri arasına geçen yıl giremeyen, hatta Forbes dergisinin en çok kazanan 100 sanatçı listesinde bile yer alamayan Gibson’ın bu yıl Tom Hanks ve Julia Roberts da dahil pek çok sanatçıyı geride bırakarak ilk 10’a girebileceği ifade ediliyor.

Bir Katolik olan Gibson’ın bu yılki kazancından 100 milyon dolarını Katolik Kilisesi’ne bağışlamasının beklendiğini yazan gazete, Gibson’ın sözcüsünün, Mel Gibson’ın sürekli kiliseye yardım eden bir kişi olduğunu; ancak bağışlarının miktarını açıklamaktan hep kaçındığını söylediğini bildirdi. Filmin, gösterime girdiği günden bu yana 371,1 milyon dolarlık hasılat yapan, bu yılın lideri durumundaki “Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü” filmini bile zorlayacağı ifade ediliyor. Gibson’ın filminin sadece ABD’de 400 milyon dolarlık bir gişe hasılatı yapması bekleniyor. Filmin Latin Amerika, Avrupa ve Hıristiyan nüfusunun yoğun olduğu diğer ülkelerdeki hasılatının ise 600 milyon doları bulacağı tahmin ediliyor. Mel Gibson’ın, bu kadar büyük hasılat başarısı gösteren filmi 30 milyon dolarlık bir bütçeyle yapması sinema sektörü uzmanlarının takdirini topluyor.

Yorumlar kapatıldı.