İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HAKKI DEVRIM : Fişleme mi, küşleme mi? – RADIKAL

Gazeteler son günlerde en çok neyin lafını etti, diye sorsam size, vereceğiniz cevap «Fişleme» mi olurdu?
Son iki gündür değil! Gündemin lider konusuna geçmeden, bu fişleme üzerinde bir an duralım. Hatasını kabul etmek, insanın, göreve bağlılık ve cesaret gibi niteliklerinden çok, bilgelik denen meziyetiyle ilgilidir. Artık bilge de olması gerekmeyenler, alışkanlıklarını zorlayarak ellerinden geleni yaptılar. İki binbaşı hakkında soruşturma başlatıldı.
Soruşturma sonunda hatalı fiilleri işleyenlerin askerî savcılığa sevki gerekli görülürse, kamuoyuna bu da duyurulacak. Benzer hataların tekrarlanmaması için gerekli tedbirler de alınacak (Barkın Şık, 18 mart, Milliyet).

Gündemdeki asıl konu fişleme değil küşleme’dir. «O da ne demek» diyeceksiniz.
Bir kebabın adı, diye biliyorum ben. Et mutfağının büyük ustası Beyti’ye sordum; bu kelimeyi ilk defa senden işitiyorum, dedi. Halbuki Güneydoğulu kebapçıların yemek listelerinde küşleme adı var. Ve ben birçok kere isteyip yedim bu nefis kebabı.
Nedir diye sormadın mı? Sormaz olur muyum! Kısaca «kuzunun bonfilesidir» dediler; belkemiğinin iki yanında uzanan, nihayet başparmak kalınlığında, yumuşacık, olağanüstü lezzetli kuzu eti.

Yorumlar kapatıldı.