İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: PATRİKLİK MAKAMININ 543. YIL KUTLAMA HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Patrik Mesrob II Hazretleri, 16 Mart Salı günü Patriklik binasındaki çalışma odasında bir grup genç işadamını kabul etti.

Toplumumuzda tanınan isimler olan Erol Nışan Türkmen, Hrant Moskofyan, Garbis Unan, Vartavar Santalu, Püzant Sefer ve Surmak Susmak öncelikle 1 Şubat günü Antalya yakınlarında geçirdiği kaza nedeniyle Patrik Hazretleri’
ne ve beraberindekilere “geçmiş olsun” diyerek acil şifalar dilediler.

Restorasyon sonrası tarihi Patrikhane külliyesinin açılışı, onarım giderleri ve yıllık gider bütçesi hakkında da bilgi alan konuklar, düzenlenecek bir dizi faaliyetle Patrikliğe destek olabileceklerini belirttiler. İşadamları, Patrikliğin 543’üncü kuruluş yılı vesilesiyle Pentekost yortusu haftasında bir sevgi yemeği düzenlemeyi önerdiler. Bu öneriyi kabul eden Patrik Hazretleri, işadamlarına bir tertip heyeti kurmalarını önerdi.

Patrik Hazretleri ayrıca Patrikhane muhasebe sorumluları Lusin Haçikyan ve Avedis Kebapçıyan tarafından tutulan hesapların, Mart ayı içerisinde Mali Müşavir Arşak Polat tarafından denetlendikten sonra, Yeminli Mali Müşavir Yetvart Kovan’ın başkanlığındaki Mali Komisyon tarafından gözden geçirilerek onaylanacağını belirtti. 1999-2001 dönemi mali raporu cemaat vakıfları temsilcilerine ve hayırseverlerimize zaten beyan edilmişti. 1999-2003 yılları arasındaki beş yıllık dönemi kapsayan raporun ise Surp Zadik’i
(Paskalya’yı) takip eden günlerde kitapçık halinde yayınlanacağını söyleyen Patriğimiz, sözkonusu raporun Arman Şirin başkanlığında çalışan Patrikhane Onarım Komisyonu’nun hazırladığı Patrikhane külliyesi restorasyon hesaplarının raporunu da içereceğini belirtti.

Ruhani Reisimiz işadamlarının kiliselerine ve hayır kurumlarına karşı gösterdikleri bağlılığı ve çalışma azmini takdir ederek, aile ve çalışma hayatlarında kendilerine başarılar diledi.

Yorumlar kapatıldı.