İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN’DA MELKONYAN GENÇLİK MERKEZİ KURULMASI PLANLANIYOR

Kıbrıs Melkonyan Eğitim Kurumu’nun kapanmasına ilişkin resmi karardan bir gün sonra, dün AGBU Merkez Yönetimi’nden bir Okulun kapanma kararına nasıl varıldığına, koşullara ve Melkonyan Kardeşler’in vakfiyesinin ilerde nasıl kullanılacağına ilişkin bir Genel Açıklama aldık.

AZG önümüzdeki sayıda bu açıklamayı okuyucularıyla paylaşarak, ilk defa karşı tarafın da görüşlerini okuyucuya yansıtacak. Ancak ilişkin Açıklama’nın sonunda, Kıbrıs’taki Eğitim Kurumu yerine, Kurumun satışından oluşacak gelirlerden, Ermenistan’da “Melkonyan Eğitim Merkezi” kurmayı planladığını vurgulamakta. Diaspora gençlerinin Ermenistan’da yükseköğrenimi için olankların tahsis edileceğinden bahsedilmekte. Kıbrıs’taki Ermeni öğrencilere ilişkin olarak AGBU daha sonra Ermeni Araştırmaları Merkezine dönüşecek bir Melkonyan Orta Öğrenim Okulu tutmayı öngörmekte.

Gazetemiz konuya ilişkin gelişmeleri ve verilen sözlere ilişkin bilgileri okuyucularına aktarmaya devam edecektir. Ancak gündeme, şu anda okulun kapanmasına ilişkin acı hakim.

Yorumlar kapatıldı.