İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: Komutanların da haberi yokmuş

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Kanal D’de yayınlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlaken, İstanbul 2’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın ‘bazı kişilerin fişlenmesini istediği’ yazısından haberinin olmadığını söyledi. İstanbul Valisi’nin, Kuvvet Komutanı ve 1.Ordu Komutanı’nın da haberi olmadığını kaydeden Erdoğan, ‘‘Haberinin olmaması, bu işi tamamiyle temize çıkarmıyor. Bunu hangi birim yaptıysa gerekli adım atılmalıdır. İnanıyorum ki bu adımlar atılacaktır’’ dedi ve şöyle devam etti.

FİŞLEMEK SUÇ

‘‘Görev alanının dışında bir şeye tevessül edildiği zaman bu yanlış olur. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kesinlikle böyle bir görevi yok. Görev alanları belli. Ayrıca fişlemek suç. Sivil alanda böyle bir yaptırıma gidildiğinde bu çok daha da olumsuz. Bir araya geldiğimizde bunları görüşeceğiz.’’

HANGİ CHP’Yİ ALALIM?

Erdoğan, ‘‘CHP’nin kökü bereketsiz, dediniz. Bununla Atatürk’ü mü kastetti diyenler oldu. Neyi kastettiniz?’’ sorusu üzerine, ‘‘Önce söze haşa diyerek başlayayım’’ dedi. Konuşmasının bir bütünlüğü olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, ‘‘İstanbul’u hangi zihniyetten devraldığımızı anlatıyordum. CHP, Atatürk’ün kurduğu bir parti. Sonra İnönü’nün CHP’si var, ondan sonra Karayalçın’ın da bir dönemi var, ondan sonra da sayın Baykal’ın CHP’si var. Şimdi bunlardan hangi CHP’yi ele alacağız?’’ diye kaydetti.

UNAKITAN AYIP ETMİŞ

Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın, ‘‘Bizi seçerseniz para musluklarını açarız’’ sözlerinin basında yer aldığının anımsatılması üzerine ‘‘Böyle demişse çok yanlış yapmış. Öyle bir ifade kullanamaz. Ayıp etmiş, yanlış bir şey, öyle bir şey olamaz’’ diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.