İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

akşam: Fişleme görevleri değil

Başbakan Tayyip Erdoğan, fişleme yapmanın TSK’nın görev alanına girmediğini söyledi. Erdoğan, ‘Fişlemek suçtur. Bunu hangi birim yaptıysa gerekli adım atılmalıdır. İnanıyorum ki atılacaktır’ dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın AB ve ABD yanlısı kişiler ile yüksek sosyete hakkında istihbarat toplamasının ortaya çıkmasıyla gündeme gelen ‘fişleme’ olayını değerlendirerek, ‘Yapan birim hakkında gerekli adım atılmalı. TSK’nın böyle bir görev alanı yok’ diye konuştu.

Başbakan Erdoğan Diyarbakır’da Teke Tek programına katılarak Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Fişleme olayından daha önce haberim olmadı. Aslında olay İstanbul’da olduğu halde Vali’nin de haberi yok. Kuvvet Komutanı ve 1. Ordu Komutanı’nın da bundan haberi olmadığını öğreniyoruz. Haberinin olmaması, bu işi tamamıyla temize çıkarmıyor. Bunu hangi birim yaptıysa gerekli adım atılmalıdır. İnanıyorum ki gerekli adımlar atılacaktır.

Demokratik bir cumhuriyette Anayasa’da kurumların görev alanı bellidir. Görev alanın dışında bir şeye tevessül edildiği zaman bu yanlış olur. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kesinlikle bir görevi yok. Görev alanları belli. Ayrıca fişlemek suç. Sivil alanda böyle bir yaptırıma gidildiğinde bu çok daha olumsuz. Bir araya geldiğimizde bunları görüşeceğiz.

Sayın Unakıtan, ‘Bizi seçin muslukları açalım’ ifadesini kullanmışsa yanlış yapmış. Hemen telefon açacağım kendisine. Ayıp etmiş öyle şey olamaz. Yanlış bir ifade.

Kemal Bey politikaya girince oğlu da mı işi bıraksın. Benim oğlum iş yapmasın mı. Baba parası mı yesin.

Bütün vatandaşlara eşit mesafede olmalıyım. Ülkede ‘ben Kürt’üm’ diyen vatandaşlar var. O zaman ille Türksün diye ısrar etmenin gereği yok. Kürtler benim canım ciğerim.

‘Kökü bereketsiz’ lafıyla Atatürk’ü kastetmedik. Haşa! Orada konuşmanın bütünlüğü vardı.

Ben şu an bir fiili ticaret yapmıyorum. Devletle işim yok. Vergi Barışı’ndan da yararlanmadım. Sadece matrah artırımı yapıp bedelini Hazine’ye ödedik. (ANKARA)

Yorumlar kapatıldı.