İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ARBİTRAJ MAHKEMESİNİN KARARINDAN BAĞIMSIZ OLARAK, MOBİLE TELEFON VE VERİ TRANSFERİ HİZMETLERİNDEKİ İMTİYAZ KALDIRILACAK

Dün Adalet Bakanı Davit Harutyunyan, Armentel’e verilen 60 Sayılı Lisans’ta, 30 Haziran’dan sonra yürürlüğe girecek değişikliklere ilişkin Hükümetin aldığı kararları basına açıkladı.

Yapılan açıklamalarda en önemlisi, mobile telefon ve uluslarası sayısal veri transferine ilişkin Armentel’in imtiyazının kaldırılmasıydı.

Telli telefonlara ilişkin olarak, Armentel, 2004 yılı sonuna kadar 800 köy telefonunun sayısallaştırma işini bitirmiş olacak. Armentrel’in bunu 3 Mart 2003’te tamamlaması gerekiyordu. Eğer bunu yapmazsa, lisansı ihlala etmiş kabul edilecek.

Veri transferine ilişkin olaraksa, en geç 30 Haziran 2004’e kadar, 60 günlük süre içinde talepler karşılanacak. Eğer ilerde yeni talepler olursa en fazla 30 gün içinde bunlar yerine getirilecek.

Harutyunyan, Armentel’in bundan böyle, Hükümete haklarının ihlal edildiğine dair başvuruda bulunduğunda, soruna ilişkin belgeleri ve kesin taleplerini açıkça ifade edecek. Armentel’in yerine getirmediği herhangi bir hizmet durumunda, bu iş başka bir yükleniciye verilebilecek.

Armentel’in uygulayacağı fiyatlara ilişkin Hükümete yapacağı başvuru onaylanmazsa, Ulaşım ve İletişim bakanlığı kendi tarifesini uygulayabilecek.

Bu uygulamaların 30 haziran’dan sonra yürürlüğe girecek olmasının Londra Arbitraj Mahkemesi’ne olan saygıdan kaynaklandığını, alınan kararın kendileri için yön verici olacağını ifade eden Harutyunyan, OTE Ermenistan Hükümetine karşı ve Ermenistan Hükümeti OTE’ye karşı davalarının sonucunun uygulanmasının zorunlu olduğunu ve burada Ermenistan’ın elinin güçlü olduğunu belirtti.

AZG’ın Arbitraj’ın kararından bağımsız olarak Mobile Telefon ve veri transferi imtiyazının kaldırılacağından emin olabilir miyiz? Sorusuna bakan, 30 Haziran’dan sonra “evet” yanıtını verdi.

Armentel tarafından konuşmaların kaydedilmesine ilişkin olaraksa Bakan Harutyunyan, bunların sayısal telefonlarda mümkün olduğunu ancak lisans şartnamesi gereği konuşmaların gizliliğinin teminat altında olduğunu ve bunların halihazırda durdurulmuş olduğunu ifade etti.

Ara Mardirosyan

Yorumlar kapatıldı.