İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: ‘Spartaküs’ ilk kez Başkent’te

11 Mart 2004 — Aram Haçaturyan’ın müzikleriyle süslenen ve 65 sanatçının rol aldığı yapıt, 13 Mart Cumartesi günü ‘perde’ diyecek.

‘Spartaküs Balesi’, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Remzi Buharalı, yapıtın koreografı Valentin Yelizariev ile sponsor firma Güral Porselen’in yetkililerinin katıldığı toplantıyla tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Buharalı, Beyaz Rusya’dan konuk olan Yelizariev’in koreografisiyle Ankara’ya konuk olan balenin, ilgi görmesini beklediklerini söyledi. ‘Spartaküs’ün, balenin başyapıtlarından olduğunu belirten Buharalı, “Aslında bu geç kalmış bir projedir. Ancak, eseri bugün sahnelemiz de büyük bir mutluluk” dedi.

Haçaturyan’ın müziklerinin de balenin görkemini artırdığına dikkati çeken Remzi Buharalı, “Bale sanatçılarımızın, bu eseri en iyi şekliyle sahneye getireceğine inanıyorum. Çünkü, sanatçılarımız, repertuarımızda yer verdiğimiz her yapıtta büyük bir başarıyla görev aldılar” diye konuştu.

Koreograf Yelizariev de, ‘Spartaküs’ün, bale tarihinin en zor yapıtları arasında yer aldığını kaydederek, erkek dansçıların ağırlık kazandığı ilgi çekici bir yapıtı sahneye koyduklarını söyledi.

Başkent’e üçüncü kez geldiğini ifade eden Yelizariev, “Balede, kalpten hissetmek lazım. Eğer böyle olursa altından kalkılamayacak eser yoktur” dedi.

ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİN TRAJEDİSİ

Devlet Opera ve Balesi’nin Güral Porselen’in katkılarıyla sanatseverlere sunduğu ‘Spartaküs Balesi’nin müzikleri, besteci Aram Haçaturyan’ın imzasını taşıyor.

Belarus Cumhuriyeti Ulusal Akademik Bolşoy Opera ve Bale Tiyatrosu’nda görev alan Valentin Yelizariev’in koreografisini hazırladığı yapıtta, sanatçının asistanlığını Yury Troyan ile Natalia Arobelidze üstleniyor.

Orkestra şefliğini Bujor Hoinic’in yaptığı balenin dekor ve kostümleri, Devlet Opera ve Balesi Başdekoratörü Savaş Camgöz’e ait. Eserin ışık tasarımını Giovanni Pirandello ile Fuat Gök gerçekleştirdi.

‘Spartaküs’ü Volkan Ersoy’un canlandırdığı yapıtta, diğer rolleri Armağan Davran, Bahri Gürcan, Serkan Ceylan, Serhat Güdül, Sanem Ergüler, Arzu Dirin, Almula Özlem, Cankat Özer, Serhat Elifer, Özgür İnanç, Oya Gürcan, Gamze Toper, Meram Ölçmen, Ekin Cangal, Sanem Davran, Sanem Subaygil ile Pelin Kısakürek üstleniyor.

Yorumlar kapatıldı.