İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: TSK’nın görevi bizi fişlemek midir?

Mehmet Ali BİRAND

Hürriyet gazetesinin Çarşamba günkü manşetinin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yalanlanmasını bekledim. Tam aksine doğrulandı. Şimdi merak ediyorum, Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevi toplum hakkında fiş tutmak mıdır, yoksa çalışmalarının büyük bölümünü ülkenin savunmasına mı ayırmaktır? Artık bir karar verme zamanı gelmedi mi?

TSK’nın görevi insan haklarını ihlal değildir.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına sormak istiyorum ve yanıt istiyorum.

Ben, Avrupa Birliğine Türkiye’nin katılmasını arzulayan ve bu konuda yazılar yazan bir insanım. Sizin için ben fişlenecek bir insan mıyım? Eğer bundan dolayı fişleneceksem, sadece gurur duyarım. Zira ben Türkiye’nin uzun vadede çıkarlarını daha iyi savunduğumu düşünüyorum.

Sizin göreviniz toplumu fişlemek midir?

Yoksa gerçek göreviniz bu ülkeyi dış tehditlere karşı savunmak mıdır ?

Kopenhag kriterlerini savunduğumdan dolayı, Hürriyet’teki haberden sonra daha da memnun oldum ve bundan sonra daha da fazla savunacağım.

Avrupa Birliği Türkiye’ye tarih vermiş veya vermemiş umurumda değil. Vermese dahi, Kopenhag kriterlerine daha da fazla bağlanacağım. Zira bizler kışlada yaşamak istemiyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetlerine büyük saygım ve inancım vardır. Ancak TSK bu toplumu yönetmekle veya denetlemekle sorumlu değildir ve olmamalıdır.

Demek ki bugüne kadar hepimiz aldatılmışız. Güvenlik adı altında hepimiz fişlenmiş, izlenmişiz.

Ne yazık…

Böylesine güvenmek istediğimiz bir kurumun böylesine garip bir mekanizma kurmuş olmasını kabul edemiyoruz.

İyi ki, yepyeni bir döneme giriyoruz.

En iyisi herkesin kendi işini yaptığı bir sürece girelim. Siz kendi işinizi yapın, bizler de kendi işimizle uğraşalım. Vatanı kurtarma görevini de hiçbirimiz abartmayalım( ! )

AB’nin TSK’nın çağdaş ülkelerde bulunmayan ağırlığı olduğu iddialarını doğrulamak TSK’ya düşmemeli idi.

(kısaltıldı)

Yorumlar kapatıldı.