İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: GERGİN MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Uluslararası satranç müsabakası 3. gergin gününü ardında bıraktı. Oynana oyunlarda 3 zafer ve 2 beraberlik kaydedildi. Sveşnikov Bedrosyan’a karşı ayrıcalık kazanırken, Asryan Gobalya’ya ve Mahami Paşikyan karşı artı puana geçtiler, Maçeya-Anastasyan ve Pelete-sargsyan karşılaşmaları beraberlikle sonuçlandı.

İlk sırada yer alan Sveşnikov 2 puana sahip.

Azeri resmi yetkililerin Stepanakeret’te uluslaarası satranç müsabakası düzenlenmesine ilişkin protestolarıysa gecikmedi. Bu tepki sadece Stepanakert yönetimine değil, aynı zamanda Azerbaycan’ın bu tavrını umursamayan ve satranç müsabakalarına şevkle devam eden satranç ustalarına yönelik. Hatta Gürcistan’dan Bahadur Cobava,, müsabakada onurlu misafir statüsüyle yer alırken, Stepanakert’li genç satraççılara ilişkin hayranlığını ifade etmekte. 9 mart’ta yeni açılan Gençler Satranç Okulu’nda 31 tahta üzerinde aynı zamanda oynanan satranç karşılaşmasında Cobova’nın 2 yenilgi ve bir beraberlik kazanması, Gürcü satranççı üzerinde oldukça iyi bir intiba bıraktı. Azerbaycan “Zerkalo” gazetesi, İsviçre’li grosmayster Yanic Pelete’nin nereye gittiğni bilmediğini yazarken, Pelete daha ilk günden Stepanakert’i yakından görme arzusunu gizlemeden ifade ediyordu.

Satranç ve siyaset bir araya getirilemez kavramlar olmakla beraber, Stepanakert’te benzer bir uluslararası müsabakanın gerçekleşmesi , kayda değer bir spor olayıdır. Dünyanın 13. Satranç şampiyonu Gari Kasparov, savaşın ağırlığını yeni silkeleyen Karabağ’ın kültür ve sporu geliştirmeyi başarabilmesinin kendisinde mutluluk yarattığını söyledi.

Kim Gabrielyan, Stepanakert

Yorumlar kapatıldı.