İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN HÜKÜMETİ’NDE OLAĞANÜSTÜ DANIŞMA TOPLANTISI

Ermenistan Hükümeti Enformasyon ve Halkla İlişkiler bölümünden alınan bilgiye göre, dün Başbakan Andranik Markaryan, eyalet valileri, ilgili bakanlık ve müsteşarlık temsilcileriyle beraber, ilkbahar selleri, güçlü rüzgar, zarara uğrayan yöreler ve şahıslara ilişkin, oluşan zararın telafisine yönelik bir danışma toplantısı düzenledi.

Bölge idaresi ve Tali Yapıların İşlevlerini Koordine eden bakan Hovik Abrahamyan, afetlere ilşkin, zararların ilk gününden itibaren yapılan operatif çalışmalara ilkişkin bilgi verdi.

Mevsim değişimine ilişkin ortaya çıkan sorunlara bir an evvel çözüm bulunmasına kadar Başbakan, Ermenistan Hükümeti bünyesindeki Olağanüstü Durumlar Müsteşarlığına, bir hafta içinde, devamlı sel zararına maruz yöreler hakkında bilgi vermesi talimatında bulundu.

Başbakan öncelikli olarak; okul, hastahane, yol, köprü, su yolu, zarara uğramış ev ve evsiz kalmış kişilerin problemlerinin çözümlenmesini istedi. Toplantı esnasında eyalet valilerine Hükümetin sahip olduğu olanaklara ilişkin bilgi verdi, özellikle tarıma ilişkin olarak, 2000 hektar alan için, 90 milyon dram değerinde buğday, arpa ve patates tohumluğu tahsis edeceklerini kaydetti. Köylüye tahsis edelecek gübre de piyasa fiyatlarından daha düşük olacak ve farkı oluşturan 60 milyon dram sübvanse edilecek. Gübre köylüye 3.700 dramdan tahsis edilecek. Toplantıda, elde 170-180 hektar alanda kullanılabilecek haşare ilacı olduğu da hatırlatıldı.

Eyalet valileri kendi eyaletlerindeki öncelikle çözümlenmesi gerekli sorunlara ilişkin bilgi verdiler. Yarın Yapılacak Hükümet oturumunda, afetin sonuçlarını gidermeye yönelik işlemler ve araçlara ilişkin karara taslağı gündemde olacak.

Marieda Magaryan

Yorumlar kapatıldı.