İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Mason Derneği’ne saldırı: 2 ölü

9 Mart 2004— Olayı gerçekleştiren iki saldırgandan biri öldü. Diğer saldırgan ise ağır yaralı olarak Kartal Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İsminin Abdullah İslam olduğu öğrenilen saldırgan ağır yaralı olarak Kartal Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İlk belirlemelere göre olayda intihar bombacısı ve Mason Locası’nın garsonu Hüseyin Kurugöl hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralandı. Bombalı saldırı olduğu sanılan olayın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

VALİ GÜLER’DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Muammer Güler, Kartal’daki patlamada, üzerindeki bombayı patlatan bir terörist ile yanındaki garsonun öldüğünü bildirdi.

Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile birlikte olay yerinde gerçekleştirdiği incelemenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kartal Yakacık Caddesi Koruyolu Sokak’taki “Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Yakacık Şubesi”nin 3 katlı müstakil binasına saat 22.10 sıralarında gelen 2 kişinin güvenlik görevlisini ayağından vurduklarını kaydetti.

Teröristlerin daha sonra camdan içeriye ateş etmek suretiyle restoran kısmına girdiklerini belirten Güler, “Hemen giriş kısmında da üzerindeki bombayı patlatmak suretiyle bir terörist öldü, yanındaki garson da maalesef hayatını kaybetti” dedi.

Güler, bir teröristin de ağır yaralı olduğunu, bunun dışında restoranda ön masalarda bulunan 5 kişinin de yaralandığını kaydetti. Saldırıda, olayı gerçekleştiren saldırganlardan biri öldü, isminin Abdullah İslam olduğu öğrenilen diğer saldırgan ise ağır yaralı olarak Kartal Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

‘UZMANLAR GÖREV BAŞINDA’

“Olayla ilgili her türlü değerlendirme bütün ayrıntısıyla yapılıyor” diyen Güler, İstanbul polisinin bu konuyla ilgili uzmanlarının görev başında olduğunu kaydetti. Locanın herhangi bir güvenlik talebinde bulunup bulunmadığının sorulması üzerine de Güler, locanın bugüne kadar herhangi bir güvenlik talebinin olmadığını, kendi özel güvenlik sistemi bulunduğunu belirtti.

BORU TİPİ BOMBA

Kartal’daki bombalı saldırıda teröristlerin üzerlerine el yapımı boru tipi bombalar bağladıkları belirlendi. Yapılan incelemeler sonucunda, her iki teröristte de aynı tip bombalar bulunduğu anlaşıldı.

Teröristlerin üzerlerine 8-10’ar adet el yapımı boru tipi bombalar bağladıkları ve yelek giydikleri tespit edildi. Teröristlerin kimliklerinin belirlenmesine ilişkin çalışmaların sürdüğü ve örgüt bağlantılarının da araştırıldığı kaydedildi.

YARALILAR

Yaralananlardan Ömer Aksu, Bilgehan Bilge, Kadir Dadaloğlu, Mehmet Lamba ve Bedri Sevim, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Yorumlar kapatıldı.