İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ENGELLİ BAYANLAR FOTO GÜZELLİK YARIŞMASI

8 Mart Uluslararası kadınlar Günü sebebiyle “Unison” STÖ, Ermenistan’da ilk defa, 16-40 yaş arası engelli bayanlar foto-güzellik yarışması düzenledi.

Yarışmanın amacı toplumda engellilere yönelik toplumsal bilinci artırmak ve engellilerin de güzel olabileceğini göstererek, kadın güzelliğinin sınır tanımadığını göstermek.

İki haftada, Ermenistan’ın farklı kentlerinden, Erivan,Spitak, Sisyan, Gümrü, Vanatsor ve diğer kentlerden 47 katılımcının gönderdiği fotografları değerlendirdi jüri. Jüri’de toplumumuzun tanınmış kültür insanlarında Stanislavski Rus Dramatik Tiyatrosu sanat yönetmeni Aleksandr Grigoryan, şair Medaksya, kompozitör ve Erm. Senfonik Pop Orkestrası sanat yönetmeni Yervand Yerznkyan yer alıyorlardı.

7 Mart’a yapılan ödül töreninde, 4 dereceden 3. lüğü Miss Gratsya Nelli Stepanyan, 2.’lik Miss Hmayk Hayguşik Tangamyan, 1.’liğe ise Miss Tebessüm Armine Smbatyan. Grand Pri ve Miss Güzellik ödülüyse Şuşanik Nahabetyan’a verildi. Bunun dışında 4 teselli ve bir özel ödül de verildi Unison STÖ tarafından.

Etkinliğe; Zikzak ve Nuşikyan firmaları sponsorluk yaparken, haber sponsorluğunu; Artsakank, Van ve Hit FM radyo kanalları yaptılar.

Nara Bağdasaryan

Yorumlar kapatıldı.