İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Ermenilere ‘soykırım’ tazminatı

9 Mart 2004— New York life adlı sigorta şirketi 90 yıldır poliçe sahiplerinin yerini belirleyemediği için ödeme yapmayı erteliyordu.

Independent gazetesinin yazarı Robert Fisk’in haberine göre, New York Life adlı Amerikan sigorta şirketi, 1915’te yaşanan olaylarda ölenlere ait iki bin 186 poliçe için 20 milyon dolar ödeyecek. Şirket, poliçe sahiplerinin yerini belirleyemediği için yaklaşık 90 yıldır ödeme yapmayı erteliyordu. Kurbanların yakınları, ödeme yapmayı reddeden Amerikan sigorta şirketlerini “soykırımdan kar etmek”le suçluyor.

Sigorta şirketlerinin poliçe sahiplerinin öldüğünün kanıtlanmasını istemesi de tartışma yarattı. Bu talebin yerine getirilmesinin mümkün olmadığını savunan Ermeniler, “Ne bekliyorlar, Türkiye’den öldürülen kişilerin isimlerinin yer aldığı ‘ilgili birime’ başlıklı bir yazı mı alacağız diye” soruyorlar.

Fisk, olayların yaşandığı sırada dahi Osmanlı İmparatorluğu’nun, İstanbul’daki Amerikan büyükelçisinden Amerikan şirketlerinde sigortası olan tüm Ermenilerin paralarının kendilerine ödenmesini talep ettiğini yazıyor.

Yorumlar kapatıldı.