İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

akşam: İthal ruhban İstanbul´da

Fener Rum Patrikhanesi’nin 12 kişilik Sen Sinod Meclisi’ne (Ruhani Meclis) atanan 6 yabancı metropolitten birisi olan Amerikan Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Demetrios, İstanbul’a geldi

Delta Havayolları’nın tarifeli uçağıyla New York’tan İstanbul’a gelen başpiskopos Demetrios, Fener Rum Patrikhanesi görevlilerince karşılandı.

Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını cevaplandırmaktan kaçınan Demetrios, ‘Patrik Bartholomeos’un daveti üzerine geldim’ demekle yetindi. Demetrios, ‘Türkiye’de ne kadar kalacaksınız?’ şeklindeki bir soruya da, ‘Gerektiği kadar’ diye yanıt verdi. Demetrios’un daha fazla açıklama yapması, Fener Rum Patrikhanesi yetkilileri tarafından engellendi.

Otele yerleşti

Patrikhane’nin üst düzey kararlar alan ve Katolikler’in Kardinaller Meclisi’ne karşılık gelen 12 kişilik Sen Sinod Meclisi’ne, Cumhuriyet’in ilanından bu yana Türk vatandaşı dışında atanan 6 metropolitten birisi olan Yunan asıllı ABD vatandaşı Demetrios, önce konaklayacağı Hilton Oteli’ne, ardından da Fener Rum Patrikhanesi’ne gitti.

İngiliz de geliyor

Sen Sinod Meclisi’ne seçilen diğer yabancı metropolitlerden İngiliz Başpiskopos Gregorios’un da İstanbul’a gelmesi bekleniyor. Sen Sinod üyeliğine atanan diğer metropolitler ise şunlar: Girit Başpiskoposu Mihail Paputsakis (Yunanlı), Rodos Metropoliti Panogiotis Dimelis (Yunanlı), Bursa Metropliti Dionysios (Yeni Zelandalı), İznik Metropoliti ise Finlandiyalı.

Yalçın ÖZMEN – Sinan KAL


Başbakan Erdoğan’la görüşmüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ocak ayında ziyaret ettiği Amerika’da New York’taki Türkevi’nde Rum lobisinin en üst düzey dini otoritesi olan Ortodoks Kilisesi Patriği Demetrios ve lobinin önde gelen üç işadamıyla görüşmüştü. Erdoğan, Demetrios’a ‘Kıbrıs sorunun çözülmesi için yardımcı olun’ demişti. Demetrios da, Erdoğan’dan, Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasını istemişti.

Yorumlar kapatıldı.