İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: `MOSKOVA’DA EN UYGAR VE YASAL İŞ YAPANLAR ERMENİLER´

Dün, Ermenistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Martin Sargsyan, 26-28 Şubat tarihlerinde Moskova’da düzenlenen “Moskova-Erivan” İş Toplantısı ve toplantı çerçevesinde gerçekleştirilen Ermeni Mal ve Hizmetleri Sergisine ilişkin açıklamalarda bulundu. ETSO Başkanı Moskova’daki sergiye, ekonominin tüm alanlarından, 61 Ermeni firma temsilcisinin katıldığını söyledi. Bunlar; sanayi, tarım, besin endüstrisi, yüksek teknolojiler, bankacılık, bilim ve sağlık hizmetleri vb. toplantı ve sergi esnasında birçok iş bağlantısının da yapıldığını kaydeden Sargsyan; Elips Ltd.’in ürettiği asansörlere, Araks-Gold ve Daniel firmalarının kuyumculuk ürünleri Gedn Group’un yapı taşları, Ermeni hatıra konyakları, şaraplara (özellikle nar ve moşda yapılanlar) aykın ilgi gösterildiğini belirtti.

1-3 haziran tarihlerinde Erivan’da yapılacak BDT ülkeleri Ticaret ve Sanayi Odaları Toplantısı ve sergisinde, ekolojik yönden temiz ürünlere sertifika temini için anlaşma yapılacak. Bilindiği gibi Ermeni gıda ürünleri Ekolojik yönden temiz olup dış pazarda yüksek fiyatla işlem görmektedir. Ancak bu nakliye ücretlerinin yüksekliğiyle dengelenmektedir.

ETSO Başkan Yrd. Arman Vartanyan; Ermenistan ekonomisinin öncü sektörlerinden enformasyon teknolojileriyle uğraşan firmaların rus partnerleriyle buluşup iş bağlantıları yapmış olduklarını da hatırlattı. Moskova’nın tanınmış Ermeni iş adamlarıyla da görüşüşldüğünü belirten Vartanyan, görüşmele esnasında, Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov’un, diğer ulusal azınlıklarla kıyaslandığında Ermenilerin daha uygar ve daha legal çalıştıklarını söylediğini de vurguladı. Vartanyan; ermeni konyağı dışında, ermeni şarap ve maden suyunun da istikrarlı Pazar payı elde etmiş olduğunun altını çizdi. Bunda Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayan büyük sayıdaki Ermenilerin de payı var.

Ara Mardirosyan

Yorumlar kapatıldı.