İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: KOMUNAL HİZMETLER İÇİN ELEKTRONİK YOLLA ÖDEME

Ermenistan vatandaşları bundan böyle “Arca” kartları ve internet aracılığıyla, elektronik ödemede bulunabilecekler. Yeni sistemle; telefon, elektrik, gaz ve su ödemeleri elektronik yolla yapılabilecek. Bunun için Armentel-Easy veya Arminco Internet kartlarının, bu kartların geçerli olduğu tüm birimlerde kullanılması gerekiyor.

Yeni sistemin dün Ermenistan MB’ca tanıtıldı. MB Başkanı Dikran Sargsyan, sistemin, peşin olmayan ödemeler altyapısını genişleteceğini, eloktronik ticaretin gelişmesi için ortam yaratacağını vurguladı. Sargsyan, halihazırda piyasada 50 bin civarı plastik kart bulunduğunu, bunun büyük kısmının Arca kartlar olduğunu söyledi. MB Bşk. yeni sistemin uluslararası standartlara uygun ve güvenilir olduğunu, Internet aracılığıyla ödemelerin gerçekleşmesinin BM Gelişim Programı (UNDP) desteği sayesinde olanaklı olduğunu da belirtti.

BM Ermenistan Daimi temsilcisi Lis Granden , sistemin iki aşamadan oluştuğunu, birinci aşamanın bu yıl sonunda, vatandaşların Internet ortamında alışveriş yapma olanağına kavuştuklarında tamamlanacağını söyledi. Arca firması Müdürü de bunun için 3-6 ayın gerekli olduğunu, bu süre zarfında dükkanların bu programa sahip olacağını söyledi.

Halihazırda Internet ortamında ödeme ve satın alımlar sadece Arca kartları aracılığıyla mümkün, ancak ilerde bankaların mutabık kalması durumunda VISA ve MASTER kartlar da kullanılabilecek. Bir önemli durumu daha hatırlatalım, bankalar bu sistemden faydalanmak için müşterilerden komisyon almıyorlar.

Ara Mardirosyan

Yorumlar kapatıldı.