İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

nethaber : National Geographic saçmaladı: `Ağrı Dağı, Ermenistan toprakları içinde değil, `düşman´ Türkiye sınırları içinde kaldı´

National Geographic dergisinde ‘Ermenistan’ı konu alan bir yazıda, siyasi yorumlar yapılarak, Türkiye’ye yönelik iddialar, yakışıksız ifadelerle gündeme getirilmeye çalışıldı

Derginin Mart sayısında yer alan iftiralarla dolu yazıda, Ermeniler’in sık sık gündeme getirmeye çalıştığı iddialar yinelendi. Yazıda, onlarca Türk diplomatın “Ermeni teröristlerce” 1970’li yıllardan başlayarak katledilmesinden söz edilmesine karşın, bu cinayetleri Ermeniler’in işlediğinin, Türk tarafının iddiası olduğu gibi garip bir mantık kurulmaya çalışıldı. Dergi, Ağrı Dağı’nın, bugünkü Ermenistan Cumhuriyeti sınırları içinde değil “düşman Türkiye” sınırları içinde kaldığı gibi yakışıksız nitelemelere yer verdi.

Dergide yer alan ifadeler, ABD’deki Türk toplumunu ayağa kaldırdı.

Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) Başkanı Ercüment Kılıç, National Geographic editörlerine, yazıyı eleştiren bir mektup gönderdi. Kılıç, mektubunda, dergideki yazının, iki komşu devlet ve toplum arasında nefret yaratmaya çalıştığını kaydetti.

Kılıç, derginin Türkiye’yi, “düşman ülke” olarak nitelendirmesinin de “çok rahatsız edici” olduğunu söyledi.

Öte yandan ATAA, Amerika’daki Türkler’i, derginin taraflı yazısını mektupla protesto etmeye yönelik bir kampanya da düzenledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

04/03/2004 10:20

Yorumlar kapatıldı.