İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

RUS YATIRIMCILAR ERİVAN’IN MERKEZİNİN İNŞASINA KATILACAKLAR

Erivan Kent Yönetimi görevlileri her Pazartesi basın toplantısı yapmaktalar. Bu haftaki toplantıda Kent başkanı Yervant Zaharyan, 2004 yılı programına ilişkin şahsen bilgi verdi.

Buluşmada Zaharyan, Rusya’nın başkentine yaptığı ziyarete ilişkin de bilgi verdi. Moskova Belediye Başkanı Yuri Luşko’yla 2003 yılı işbirliği sonuçlarını değerlendirdiklerini belirten Zaharyan, bu buluşmanın amaç ve misyonu çerçevesinde bu yıl yapılacak ortak çalışmaların yönünün tespit edildiğini söyledi. Bu kapsamda Erivan’a yeni inşaat teknolojilerinin yatırımı beklenmekte.

Erivan kentinin imarı için devamlı arayış içinde olan kent yönetimi özelliler Erivan merkez mahallelerinin yeniden inşasını ön planda tutmaktalar. Zaharyan Mart ayında Moskova’lı işadamlarının Erivan’ı ziyaret edeceklerini ve kendilerine kent içinde öncelikli inşa alanları kapsamında; baş caddenin iki tarafı, Hancyan Sok.’dan Merkez Postaneye kadar olan alanın, Gont mahallesi, Firdus Pazarı, Puşkin Parkı, Az. Grigor Lusavoriç Kilisesi çevresi alanının yeniden yapılandırılması ve inşası için cazip tekliflerde bulunacaklarını söyledi

Yorumlar kapatıldı.