İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

akşam: Erkek ülkenin milli kabadayıları

AYSE ONAL

Erkek ülkenin milli kabadayıları

Bu makus ülkede eşini zor bulacağınız bir adam, zor zamanlarımın dostu, düşünce yoldaşım, Hırant Dink, pavyon kabadayılarınca tehdit edildi, taciz edildi, hakarete uğradı. Ülkü ocakları Agos Gazetesi’ni, çalışanlarını tehdit edip, yönetmeni Hırant Dink’i alenen hedef gösterdi.

Sahneden silinmek üzere olan bu bıyıklı güruhla bir ilgim yok. Dünyaya geldiğime pişman ederler diye sindiğimi sanmayın. Ölmek korkusunu takmayacak kadar ölümcül hatıralardan geliyorum. Çıtamı erkek kabadayılar güruhuyla denkleyemem.

Hırant’a ağıt yakmaya gerek yok. Başörtüsü konusunda ‘anneannem de örtünürdü ama niyeti dini değildi,’ saçmalıklarında olduğu gibi, ‘Ermeni kardeşlerimiz korumamız altındadır,’ ensest potansiyelli ağabeylik gösterisi midemi bulandırıyor.

Hırant Dink, insan hakları ve özgür düşünce idealinde timsahlar tarafından parçalanacağını bilerek yola koyulmuştu.

Derdim, Türkiye Ermenileri’ni barış bayramlarında etinden, sütünden, derisinden faydalanacağı kurbanları sanan, sopa gördüğünde de onları linçte yapayalnız bırakan Türkiye’nin yüksek ahlaksız özgürlük cemaatidir.

Bu iki yüzlü cemaat nerededir? Oysa cesur olmanın, güç ve ikbale göre ayarlanmış töreleri değiştirmenin, düşünce özgürlüğü platformunda kötü bir senaryo gibi oynanan düzmece barışları sahicileştirmenin tam sırasıydı. Medeni bir ülkede ırkçılık, yapanlarının kamuoyu önünde mağdurlarından özür dilemesi ile önü alınabilecek bir edepsizliktir. Tam şimdi ülkücü kabadayıları Agos’tan, çalışanlarından ve hırpaladıkları ailelerinden özür dileterek insanlığı damıtmanın mevsimiydi. O halde azınlıkları yere göğe koyamayanlar neredeler?

Halkların gururunu iade etmek, döve taşlaya yok edilmiş son Ermeniler’i düzmece demokrasi çadırında hoş görmekten geçmiyor. Merhamet ve hoşgörünün tadından yenilmeyen egemen hissi öbürünü aşağılarken, asıl kendisini kepaze eden bir yapay soylu kıvamı ele veriyor.

Hırant’ın başına gelenler bir kez daha Türkler’in kendileri ile yüzleşmekten nasıl canlarının yandığını, nasıl kaçındıklarını gösteriyor.

Agos vakası dikey kesitle Türkler’in kendi Türk bağırsaklarını deşip ortalığa saçmasıdır. Biz artık, toplumsal hesaplaşmaların rotasından sapmış dümen efendilerini konuşabilmeliyiz. Türk olmak hezimetinin sorumlularını artık öğrenebilmeliyiz. Bir tutam cesaret buna yeter. Kabadayılıkları milli matah gibi ahmak bilinçlerimize kazıyan aracıları sergilemeliyiz.

Milli kabadayılarımıza Türk hezimeti seçmeleri;

*Bacılarını namus için doğrayan erkeklerin ülkesinde fuhuş yaşı 12’ye indi. Yani erkek ülkenin milli kabadayıları çocuk seksi tercih ediyorlar.

*İngiltere’ye göçmenlik için başvuranların yüzde otuz üçü milliyetçi Türk olduğunu ama Kürt olduğu için işkence ve ayrımcılık bahanesiyle sığındığını beyan ediyor. Buna da, ekonomik göç kurbanı olmasını sebep gösteriyor. Anavatanda itilip kakılan Kürtlük dışarıda ekmek kapısı oluyor.

İnsanlık çok mağlup olmuştur ama Türkler’in milli mağlubiyeti hep çift dikiş oluyor.

Yorumlar kapatıldı.