İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: BAŞKENTTE 24 SAAT SU 2005’TE

Erivan “Crmuğ-Goyuği” AŞ. İcra Md. Andranik Hovhannisyan, başkentte 24 saatlik su dağıtım hizmetine 2005 yılında geçileceğini söyledi. Halihazırda başkent sakinlerinin %45’nin 24 saat suya sahip olduğunu 1 Ekim 2004 itibarıyla bunun %80 olacağını belirten Hovannisyan, sadece Zeytun ve Sari tağ mahallelerinin 24 saat içme suyu olmadığını, bu mahallelerde düzenleyici baraj göletlerinin yapılmakta olduğunu ve 2005 yılında 24 saat suya sahip olmayan kalan %20’nin de bu probleminin halledilmiş olacağını söyledi.

Erivan’daki 297 bin su abonesinin 250 biniyle sözleşme yapmış olduklarını, araştırmaların içinde 2000 kuruluş da dahil olmak üzere 52 bin abonenin kaçak su kullandığını gösterdiğinin altını çizen Hovannisyan, su saatlerinin takılmasından sonra tahsilatların arttığını, bir yıl önce 297 bin aboneden sadece 6 bini ödeme yaparken bugün bu sayının 230 bine ulaştığını söyledi.

İcra Müdürü herşeye rağmen tahsiltların bu alanda birikmiş problemleri çözmeye yetmiyeceğini kaydetti.

Bugün Amme Hizmetleri Düzenleme Komisyonu, su bedelinin artmasını değerlendirecek ve büyük bir olasıkla da artacak. Ancak bu sistemin kurtuluşu için bir garanti değil. Sistem temelden onarılmadığından Erivan’da her ay 800’e yakın suya ilişkin kazalar kaydedilmekte. Sistemin temelden yenilenmesi için 700 milyon dolarla – 2 milyar dolar arasında değişen miktarda finansa ihtiyaç olduğu söylenmekte.

Garine Danielyan

Yorumlar kapatıldı.