İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

milliyet: Sabiha Gökçen -2

Melih Aşık

Atatürk’ün manevi kızı ve ilk kadın pilotumuz Sabiha Gökçen yetimhaneden alınmış bir Ermeni kızı mıydı? Hürriyet’in manşetten verdiği “Sabiha Gökçen’in Ermeni asıllı olduğu iddia edildi” haberiyle başlayan tartışma galiba açıklığa kavuştu. Hürriyet dün Atatürk’ün diğer manevi kızı Ülkü Adatepe’nin verdiği Sabiha Gökçen’in soyağacını ve tepkileri yayımladı. Ermenistan’dan gelen bir temizlikçi kadının “Sabiha Hanım annem Diruhi’nin kardeşiydi, teyzemdi” diye başlattığı ipsiz sapsız tartışma umarız sona ermiştir. Ancak kimileri meseleyi hâlâ algılamamış görünüyor:

– Efendim ne olmuş Ermeni kökenli denmişse, Ermeni olmak ayıp mı?

Ne Ermeni olmak ayıptır, ne yetim olmak… Bu ülkenin yurttaşları kökenleri ne olursa olsun aynı değerdedir…

Ama Sabiha Gökçen Ermeni kökenliyse ve bu durum gizlenmişse Atatürk’ün ve manevi kızının halka yıllarca yalan söylediği ortaya çıkar. Ayrıca “Ermeni ve yetim olmayı” hem Atatürk’ün, hem manevi kızının ayıp saydığını düşündürür. Artık aramızda bulunmayan Cumhuriyet kahramanları üzerinde onları sığlaştırıcı yargılar yaratır…

Hürriyet gazetesi sanmayız ki kasıtlı bir haber değerlendirmesi yapmış olsun. Herhalde gazeteciliğin acelesi ve telaşı içinde meydana gelmiş bir basiret bağlanmasıdır söz konusu olan… Ve umarız Cumhuriyet’in asil ve saygın isimleri üzerinde hep birlikte titizlik göstermemizin gerektiği bilvesile anlaşılmıştır.

AKP’nin bazı belediye başkan adayları tarikat kökenliymiş. TÜBİTAK kökenli olacak değildi ya…

Kısaltıldı

Yorumlar kapatıldı.