İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Patrik Hazretleri YÖK Başkanı´nı Kabul Etti

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, 22 Şubat Pazar günü saat 14:00’de Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II Hazretleri’ne bir geçmiş olsun ve nezaket ziyaretinde bulundu.

Patrik Mesrob II’nin Patrikhane’deki rezidansında kabul ettiği YÖK Başkanı’
yla yaklaşık birbuçuk saat süren görüşmesinde, Patriklik danışmanlarından Prof. Dr. Avedis Hacınlıyan, Doç Dr. Arus Yumul ve Krikor Döşemeciyan ile Patriklik Genel Sekreteri Dikran M. Zenginyan da hazır bulundular.

Ziyarette Prof. Dr. Teziç, Patrik Hazretleri’ne kazadan dolayı duyduğu üzüntüyü ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Görüşmede, Patrik Hazretleri’
nin Ankara’da Milli Eğitim Bakanı Prof. Hüseyin Çelik’i ziyareti esnasında gündeme gelen Ermenice dil ve din öğretmeni ile ruhani yetiştirme konusunda istişarede bulunuldu. Türkiye’deki en kalabalık gayri-müslim azınlık olarak Ermenilerin okullarda istihdam etmek için Ermenice dil ve din öğretmeni yetiştirmekte zorluk çektiklerini, ayrıca bugün kiliselerde en az 50 din adamına gereksinim duyulurken kendisi de dahil olmak üzere sadece 24 din görevlisinin kaldığını hatırlatan Patrik Hazretleri, sorunun çözümü için Türkiye’deki üniversitelerden birinin bünyesinde Ermenice dil ve din öğretmeni ile rahip adaylarının eğitim görebileceği lisans düzeyinde bir Ermeni Bilimleri ya da Yerel Kültürler bölümünün açılmasının yerinde olacağını belirtti.

YÖK Başkanı Prof. Teziç de Ermeni cemaatinin bu gereksinimlerini karşılayacak bir çözüm bulmak mecburiyetinin bulunduğunu ve bunun için herkesin katkıda bulunması gerektiğini belirtti.

Son derece olumlu bir havada geçen görüşmenin ardından YÖK Başkanı konu hakkında incelemelerde bulunduktan sonra çözüm için karşılıklı görüş alışverişine devam edilmesi kararlaştırıldı.

Yorumlar kapatıldı.