İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

sansursuz: THK´dan Sabiha Gökçen Tepkisi

Türk Hava Kurumu Genel Sekreteri Emekli Hava Pilotu Tuğgeneral Ahmet Ergönen, ilk Türk kadın pilot Sabiha Gökçen hakkında ortaya atılan iddialara tepki gösterdi.

Türk Hava Kurumu Genel Sekreteri Tuğgeneral Ahmet Ergönen, Sabiha Gökçen`in Ermeni asıllı olduğuna ilişkin iddialara yönelik yazılı bir açıklama yaptı. İddianın, Sabiha Gökçen`e cevap hakkı tanınmadan ölümünden sonra ortaya atılması ve duyurulmasının “planlı“ olduğunu öne süren Ergönen, “Böylece bilerek veya bilmeyerek bir Türklük değeri daha yok edilmeye çalışılmaktadır“ dedi.

Tarih boyunca Ermeni vatandaşların Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde devletin en üst kademelerine kadar geldiklerini ve görev yaptıklarını anımsatan Ergönen, bu kişilerin Ermeni olduklarını inkar etmediklerini, Gökçen`in de Ermeni olsaydı bunu gizlemeyeceğini kaydetti. Ergönen, Gökçen hakkındaki iddiaları şu şekilde yanıtladı:

“.Sabiha Gökçen`in Şanlıurfa-Halfeti Cibin köyü ile hiçbir ilgisi olmamıştır,

.Ulu önder Atatürk, 1. Dünya Savaşı nedeniyle Şanlıurfa-Halfeti Cibin yetimhanesine hiç gitmediği için 5-6 yaşlarında bir kızı evlat edinmesi mümkün değildir,

Sabiha Gökçen, 5-6 yaşlarındayken değil, 1925 yılında Bursa`da yaşarken 13 yaşında iken Atatürk tarafından ağabeyinin oluru alınarak manevi evlat olarak alınmıştır.“

Kaynak : ANKA Ajansı

Yorumlar kapatıldı.