İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: KARABAĞ SORUNUNUN ADALETLİ VE NİHAİ ÇÖZÜMÜ İÇİN BİRLİKTELİK

20 Şubat, Karabağ’ın doğum günü, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti (DKC) Parlamentosu milletvekilleri ve Hükümet üyelerinin katılımıyla özel bir oturum gerçekleştirildi. Bu oturumda, Parlamento, Dağlık Karabağ Otonom Bölgesi (DKOB) 20 Dönem Eyalet Meclisi”nin 20 Şubat 1988’deki Olağanüstü oturumundaki DKOB Azerbaycan SSC bünyesinden ayrılarak Ermenistan SSC’ye katılma kararının 16. yılı münasebetiyle; DKC hakkında 2 Eylül 1991 tarihli Duyuru, DKC bağımsızlığı hakkındaki 10 Aralık 1991 tarihli halkoylaması sonuçları, DKC Devlet bağımsızlığı hakkındaki 6 Ocak 1992 tarihli ilanları hatırlatarak, dağlık Karabağ halkının, bağımsız, sivil özgürlüklere saygılı, demokratik bir ülkede yaşama arzusunu teyid etmektedir. Karabağ halkı, uluslaraası toplumun onun bu seçimini anlayışla karşılayacağı yönünde umutlu olup, sorunun barışçı çözümü için AGİK Minsk Grubu himayesi dahilindeki çalışmalara inancını teyid eder.

Açıklamada DKC Parlamentosunun bölgede güçlü ve istikrarlı barışın tesisi yararına olmak üzere, demokratik tüm ülke parlamentolarından DKC halkının ilan ettiği bu amaçların gerçekleşmesi için destek talep edildiği de vurgulanmaktadır. Açıklamada Karabağ sorununun adaletlki ve nihai çözümü için tüm Ermenilere, resmi, toplumsal ve siyasi tüm yapılara ve güçlere birlik çağrısı yapılmakta.

Karabağ ulusal kurtuluş hareketinin 16. yıl dönümü sebebiyle DKC Cumhurbaşkanı Arkadi Hugasyan, yayımladığı bir kararnameyle, bir grup toplum adamını DKC madalya ve nişanlarıyla taltif etti.

K. Gabrielyan, Stepanakert

Yorumlar kapatıldı.